Zamena za mleko u prahu

Zamena za mleko u prahu

C Slatka tradicija vam predstavlja jedan potpuno novi proizvod u našem asortimanu - Zamenu za mleko u prahu.

Ovaj jedinstveni proizvod je zapravo smeša na bazi surutke i možete ga koristiti za pripremu ukusnih kolača, torti i napitaka. U pitanju je instant proizvod, koji se rastvara sa vodom. Potrebno je da 30 g praha rastvorite sa 200 ml vode uz mešanje dok se ne rastvore grudvice. Dobijenu tečnost možete slobodno koristiti prema vašem receptu.

Bilo da se radi o pripremi sitnih kolača, torti, sladoleda ili šejkova, sigurni smo da će ovaj novitet iz našeg asortimana postati vaš omiljeni tradicionalni saveznik u kuhinji.

Recepti koje morate probati

Danas vam predstavljamo dva neodoljiva i jednostavna recepta, za svakodnevne prilike. U pitanju su Kokos kuglice i Crno beli rolat.

KOKOS KUGLICE

Kokos kuglice

U šerpu sipajte 60 ml vode i 200 g šećera, uz povremeno mešanje zagrevajte do ključanja dok se šećer ne rastvori, kuvajte još par minuta. Dodajte 100 g iseckanog margarina i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta. Uz neprestano mešanje, postepeno dodajte 200 g C Zamene za mleko u prahu i 120 g C Kokosovog brašna. Promešajte da se dobro sjedini i ostavite da se prohladi. Formirajte kuglice i uvaljajte u C Kokosovo brašno. Stavite u frižider do serviranja.

SAVET: U kuglicu utisnite jezgro pečenog lešnika ili badem.

 

CRNO BELI ROLAT

Crno beli rolat

Priprema crnog dela:
U dubljoj posudi pomešajte 300 g mlevenog keksa, 200 g C Šećera u prahu i 2 kašike C Kakao praha. Dodajte 50 g crne čokolade za kuvanje (prethodno otopljene na pari) i 12 kašika skuvane jake crne kafe ili nes kafe. Promešajte da se dobro sjedini.

Priprema belog dela:
U šerpu sipajte 100 g šećera i 50 ml vode, uz povremeno mešanje zagrevajte do ključanja dok se šećer ne rastvori, kuvajte još par minuta. Ostavite da se prohladi.
U posudi za mućenje penasto umutite 100 g margarina (sobne temperature) i 50 g C Šećera u prahu. Dodajte 50 g C Zamene za mleko u prahu i 100 g C Kokosovog brašna. Dodajte prokuvani šećer. Promešajte da se dobro sjedini.

Formiranje rolata:
Crni deo stavite u kesu (3 l) za zamrzivač, pritisnite rukom i rasporedite. Oklagijom ravnomerno razvaljajte smesu da ispuni celom širinom i dužinom kesu i zauzme njen oblik (ostavite prazno oko 3 cm do vrha kese). Kesu rasecite pažljivo skalpelom, duž 1 duže i 1 kraće stranice, tako da 1 duža stranica ostane. Gornji deo kese odvojiti „otvoriti kao stranicu knjige“ (kesu nemojte sklanjati). Beli deo ravnomerno nanesite preko crnog dela i oklagijom pažljivo ravnomerno razvaljajte. Pomoću kese pažljivo urolajte u rolat. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Pre serviranja isecite na šnite tankim nožem ili skalpelom.

Pozivamo vas da i vi podelite sa nama svoje ideje za pripremu omiljenih torti, kolača i napitaka koji sadrže C Zamenu za mleko u prahu. To možete učiniti slanjem recepta na LINK.

Zamena za mleko u prahu