Slatka zimnica

Zimnica kao deo slatke tradicije

Da bi se sezonsko voće sačuvalo tokom cele godine, domaćice su od davnina spremale razne vrste džemova, marmalade i pekmeza. Tako je pripremanje slatke zimnice u kućnim uslovima postalo tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno.

Ideja iskusnih domaćica zapravo je bila da se svežina letnjeg voća po svaku cenu iskoristi za zimske dane, kako bi se vitamini unosili što više kada sveže namirnice nisu dostupne u prodaji.

U Srbiji se pored džema, marmalade i pekmeza, rado prave i želei, kompoti, sirupi, sokovi i slatka.

Kod nas se tradicionalno džem jede za doručak tako što se namaže na parče svežeg hleba. Neretko se prvo maže puter pa džem, uz toplo mleko, belu kafu ili čaj. Takođe, u Srbiji je stari običaj da se gostu, po dolasku u dom, služi slatko i voda. Na taj način se pokazuje dobrodošlica gostu i daje prilika da se on slatko okrepi. Domaćica služi slatko na tacni, u staklenoj posudi uz kašičice i čaše sa vodom.

Za slatku zimnicu uvek treba birati zdrave i neoštećene voćke.

Kada se priprema džem, dodaje se šećer da bi se džem zgusnuo i obezbedio dobar ukus.

Kako voće u slatkoj zimnici ne bi izgubilo svoj osvežavajući ukus, boju i sastav dodaju mu se C Konzervans i Limuntus.

Konzervans, Limuntus (regulator kiselosti)

Iskusne domaćice slatku zimnicu prave na tradicionalan način sa nekim od C proizvoda za konzervisanje.

U našoj ponudi imamo: Konzervans i Limuntus koji sprečavaju mikrobiološko kvarenje namirnica i produžavaju svežinu i trajnost slatke zimnice. Sa ovim proizvodima možete pripremiti za ukućane i goste jako ukusne džemove i marmalade, kao i razne vrste domaćih sokova.

Sigurno je da će vam sredstva za konzerviranje biti najbolji saveznici u pripremanju slatke zimnice. Sa njima možete praviti: Džem od kajsija, Kompot od trešanja, Marmeladu od smokve, Slatko od malina, Sok od zove, Slatko od kajsija i Sok od ružinih latica.

Džem i marmelada se rado koriste u pripremi tradicionalnih kolača, dajući poseban ukus, a poslastice ostaju sočne i mekane i posle nekoliko dana.

C Slatka tradicija vam preporučuje da probate i recepte za poslastice koje se pripremaju u kombinaciji sa slatkom zimnicom: Rolat sa džemom, Šarene oblande sa keksom, Vanilice sa pudingom, Bakine kiflice sa džemom, Posne keks oblande sa džemom i Rolat oblanda sa orasima.

Vama samo preostaje da se prepustite uživanju u bogatim ukusima slatke zimnice tokom cele godine.

Konzervans Limuntus

Preporučeni recepti

Sok od koprive Slatko od šumskih jagoda Marmelada od kajsija i banana Sok od jagode Gusti sok od jagoda Slatko od jagoda Džem od zelenog paradajza Sok od zove Marmelada od jagoda Domaći sok od cveta zove Sok od višanja Sok od pomorandže Domaći sok od cvekle, limuna... Brzi sok od višnje Sok od višanja Vitaminski sirup Sok od višanja Sok od višanja bez konzervansa Džem od zove i jagoda Slatko od dunja Slatko od bobica zove Domaći sirup od zove Džem od jagoda Sok od višanja Sok od višanja Osvežavajući sok od limuna Ljutica Sirup od jagoda Voćni sok Domaći sok od koprive Sok od zove Sok od zove Sirup od zove Sok od kajsije Sok od višanja Domaći sok od višanja Sok od višanja Sok od mente Slatko od jagoda Limunada od zove i matičnjaka Džem od jagoda Slatko od višanja Slatko od malina Džem od višanja Sok od višnje Sok sirup od zove Sok od grožđa Sok od zove Sirup od koprive Sočne kokos kocke Sok od višanja Sok od višnje Džem od jagode Sok od zove Brzi džem od jagoda i čie Džem od kupina Sok od zove Fruktal sok Sok od nane Sok od zove sa medom Kompot od krušaka Zimske višnje Sok od višnje Slatko od dunja sa orasima Sok od drenjina Slatko od jabuka Marmelada od ringlova pečena u rerni Sok od zove (sirup) Sok od borovnica Slatko od smokvi Sok od višanja Domaći sok od malina Sok od kajsija Kompot od trešanja Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Sok od zove Kompot od višanja Marmelada od jagoda Sok od zove Vino od zove Višnje za zimu Slatko od smokava Domaći ajvar Sok od koprive Domaći sok od višanja Domaći pekmez od kajsija Slatko od dudinja Sok od zove Domaći pekmez od šljiva Sok od ružinih latica Sok od zove Sok od koprive Sok od pomorandže Sok od nane Sok od zove Sok od višanja Sok od ribizle Slatko od plavog patlidžana i šljiva Džem od trešanja Baklavice Džem od kajsija Sirup od višnje Voćna zimnica Sok od zove i limuna Domaći džem od jagoda Džem od jagoda Kompot od višanja Paprika sa belim lukom u tegli Sirup od cvekle Limunada od zove i matičnjaka Domaći sok od bundeve Sok od višanja Marmelada od smokve Sirup od kopriva Slatko od kajsija ... ostali recepti