Slatka zimnica

Zimnica kao deo slatke tradicije

Da bi se sezonsko voće sačuvalo tokom cele godine, domaćice su od davnina spremale razne vrste džemova, marmalade i pekmeza. Tako je pripremanje slatke zimnice u kućnim uslovima postalo tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno.

Ideja iskusnih domaćica zapravo je bila da se svežina letnjeg voća po svaku cenu iskoristi za zimske dane, kako bi se vitamini unosili što više kada sveže namirnice nisu dostupne u prodaji.

U Srbiji se pored džema, marmalade i pekmeza, rado prave i želei, kompoti, sirupi, sokovi i slatka.

Kod nas se tradicionalno džem jede za doručak tako što se namaže na parče svežeg hleba. Neretko se prvo maže puter pa džem, uz toplo mleko, belu kafu ili čaj. Takođe, u Srbiji je stari običaj da se gostu, po dolasku u dom, služi slatko i voda. Na taj način se pokazuje dobrodošlica gostu i daje prilika da se on slatko okrepi. Domaćica služi slatko na tacni, u staklenoj posudi uz kašičice i čaše sa vodom.

Za slatku zimnicu uvek treba birati zdrave i neoštećene voćke.

Kada se priprema džem, dodaje se šećer da bi se džem zgusnuo i obezbedio dobar ukus.

Kako voće u slatkoj zimnici ne bi izgubilo svoj osvežavajući ukus, boju i sastav dodaju mu se C Konzervans i Limuntus.

Konzervans, Limuntus (regulator kiselosti)

Iskusne domaćice slatku zimnicu prave na tradicionalan način sa nekim od C proizvoda za konzervisanje.

U našoj ponudi imamo: Konzervans i Limuntus koji sprečavaju mikrobiološko kvarenje namirnica i produžavaju svežinu i trajnost slatke zimnice. Sa ovim proizvodima možete pripremiti za ukućane i goste jako ukusne džemove i marmalade, kao i razne vrste domaćih sokova.

Sigurno je da će vam sredstva za konzerviranje biti najbolji saveznici u pripremanju slatke zimnice. Sa njima možete praviti: Džem od kajsija, Kompot od trešanja, Marmeladu od smokve, Slatko od malina, Sok od zove, Slatko od kajsija i Sok od ružinih latica.

Džem i marmelada se rado koriste u pripremi tradicionalnih kolača, dajući poseban ukus, a poslastice ostaju sočne i mekane i posle nekoliko dana.

C Slatka tradicija vam preporučuje da probate i recepte za poslastice koje se pripremaju u kombinaciji sa slatkom zimnicom: Rolat sa džemom, Šarene oblande sa keksom, Vanilice sa pudingom, Bakine kiflice sa džemom, Posne keks oblande sa džemom i Rolat oblanda sa orasima.

Vama samo preostaje da se prepustite uživanju u bogatim ukusima slatke zimnice tokom cele godine.

Konzervans Limuntus

Preporučeni recepti

Sirup od zove Seckana paprika sa senfom Sok od borovnica Voćna zimnica Zimske višnje Slatko od višanja Džem od jagoda Ljutica Osvežavajući sok od limuna Sok od nane Slatko od jagoda Sok od jagode Brzi džem od jagoda i čie Sok od zove Domaći sok od koprive Džem od kupina Domaći pekmez od šljiva Somborka u slatko kiseloj marinadi Sok od zove Vitaminski sirup Slatko od smokava Sok od višanja Slatko od čeri paradajza Sirup od cvekle Turšija za svačiji ukus Sirup od višnje Sok od koprive Sok od ružinih latica Džem od višanja Sok od višanja Sok od zove Sok od zove Džem od zove i jagoda Sok od ribizle Domaći sok od bundeve Slatko od smokava Sok od višnje Sok od kajsija Slatko od narandžine kore Sok od koprive Sok od višanja bez konzervansa Domaći sok od višanja Sok od višnje Sok od višnje Sok od zove Domaći sok od malina Marmelada od smokve Kompot od višanja Voćni sok Domaći pekmez od kajsija Sok od zove (sirup) Sok od zove Sok sirup od zove Domaći sok od cveta zove Sok od zove i limuna Sok od koprive Marmelada od kajsija i banana Slatko od dunja sa orasima Kompot od krušaka Marmelada od jagoda Baklavice Marmelada od ringlova pečena u rerni Sok od višanja Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Marmelada od jagoda Fruktal sok Sok od nane Domaći sok od cvekle, limuna... Džem od kajsija Sok od višanja Limunada od zove i matičnjaka Sirup od zove Slatko od smokvi Bakin leskovački džem od šljiva Slatko od dudinja Sok od višanja Ledena kraljica Gusti sok od jagoda Sok od drenjina Sok od zove Sirup od jagoda Slatko od kajsija Brzi ajvar Brzi sok od višnje Limunada od zove i matičnjaka Višnje za zimu Grožđe u tegli Domaći sok od višanja Domaći ajvar Sočne kokos kocke Slatko od jagoda Slatko od plavog patlidžana i šljiva Sok od limuna Sok od grožđa Slatko od jabuka Džem od jagoda Sok od kajsije Leskovački ajvar Sok od zove Slatko od dunja Džem od zelenog paradajza Sok od mente Sok od višanja Vino od zove Domaći sirup od zove Paprika sa belim lukom u tegli Sok od pomorandže Domaći ajvar sa patlidžanom Sok od zove Slatko od bobica zove Kompot od trešanja Sok od zove sa medom Sirup od kopriva Sok od višanja Sok od višnje Kompot od trešanja Marmelada od smokve Džem od trešanja Sok od višanja Namaz od paprike u senfu Sok od višanja Sok od zove Sirup od koprive Sok od višanja Sok od zove Slatko od šumskih jagoda Slatko od malina Cepkani ajvar Sok od pomorandže Kompot od višanja Domaći džem od jagoda Džem od jagoda Sok od višanja Džem od jagode ... ostali recepti