Slatka zimnica

Zimnica kao deo slatke tradicije

Da bi se sezonsko voće sačuvalo tokom cele godine, domaćice su od davnina spremale razne vrste džemova, marmalade i pekmeza. Tako je pripremanje slatke zimnice u kućnim uslovima postalo tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno.

Ideja iskusnih domaćica zapravo je bila da se svežina letnjeg voća po svaku cenu iskoristi za zimske dane, kako bi se vitamini unosili što više kada sveže namirnice nisu dostupne u prodaji.

U Srbiji se pored džema, marmalade i pekmeza, rado prave i želei, kompoti, sirupi, sokovi i slatka.

Kod nas se tradicionalno džem jede za doručak tako što se namaže na parče svežeg hleba. Neretko se prvo maže puter pa džem, uz toplo mleko, belu kafu ili čaj. Takođe, u Srbiji je stari običaj da se gostu, po dolasku u dom, služi slatko i voda. Na taj način se pokazuje dobrodošlica gostu i daje prilika da se on slatko okrepi. Domaćica služi slatko na tacni, u staklenoj posudi uz kašičice i čaše sa vodom.

Za slatku zimnicu uvek treba birati zdrave i neoštećene voćke.

Kada se priprema džem, dodaje se šećer da bi se džem zgusnuo i obezbedio dobar ukus.

Kako voće u slatkoj zimnici ne bi izgubilo svoj osvežavajući ukus, boju i sastav dodaju mu se C Konzervans i Limuntus.

Konzervans, Limuntus (regulator kiselosti)

Iskusne domaćice slatku zimnicu prave na tradicionalan način sa nekim od C proizvoda za konzervisanje.

U našoj ponudi imamo: Konzervans i Limuntus koji sprečavaju mikrobiološko kvarenje namirnica i produžavaju svežinu i trajnost slatke zimnice. Sa ovim proizvodima možete pripremiti za ukućane i goste jako ukusne džemove i marmalade, kao i razne vrste domaćih sokova.

Sigurno je da će vam sredstva za konzerviranje biti najbolji saveznici u pripremanju slatke zimnice. Sa njima možete praviti: Džem od kajsija, Kompot od trešanja, Marmeladu od smokve, Slatko od malina, Sok od zove, Slatko od kajsija i Sok od ružinih latica.

Džem i marmelada se rado koriste u pripremi tradicionalnih kolača, dajući poseban ukus, a poslastice ostaju sočne i mekane i posle nekoliko dana.

C Slatka tradicija vam preporučuje da probate i recepte za poslastice koje se pripremaju u kombinaciji sa slatkom zimnicom: Rolat sa džemom, Šarene oblande sa keksom, Vanilice sa pudingom, Bakine kiflice sa džemom, Posne keks oblande sa džemom i Rolat oblanda sa orasima.

Vama samo preostaje da se prepustite uživanju u bogatim ukusima slatke zimnice tokom cele godine.

Konzervans Limuntus

Preporučeni recepti

Sok od višanja Sok od zove Višnje za zimu Slatko od malina Sok sirup od zove Sok od višanja Sok od višnje Slatko od dudinja Domaći sok od višanja Sok od zove Sirup od zove Kompot od krušaka Kompot od trešanja Sok od višanja Sok od višanja Sok od zove Sok od zove Slatko od smokvi Sok od mente Slatko od jagoda Sok od borovnica Sok od kajsija Slatko od jagoda Džem od jagoda Bakin leskovački džem od šljiva Slatko od šumskih jagoda Sok od višanja Sok od višanja bez konzervansa Sok od zove Sok od zove sa medom Sok od limuna Sok od višanja Paprika sa belim lukom u tegli Sok od višanja Somborka u slatko kiseloj marinadi Slatko od čeri paradajza Domaći ajvar sa patlidžanom Grožđe u tegli Džem od jagoda Osvežavajući sok od limuna Slatko od smokava Marmelada od smokve Sirup od zove Sok od zove Kompot od višanja Namaz od paprike u senfu Voćna zimnica Sok od višnje Džem od kupina Sok od ružinih latica Sirup od višnje Sok od zove Domaći pekmez od šljiva Sok od kajsije Sok od zove Slatko od dunja sa orasima Leskovački ajvar Slatko od smokava Sirup od cvekle Sok od drenjina Domaći džem od jagoda Domaći sok od bundeve Sok od ribizle Sirup od koprive Sok od zove Gusti sok od jagoda Džem od trešanja Sok od zove (sirup) Turšija za svačiji ukus Sok od zove Slatko od bobica zove Džem od višanja Kompot od trešanja Džem od jagode Džem od kajsija Sok od pomorandže Sok od višanja Vino od zove Sok od koprive Marmelada od jagoda Sok od nane Domaći sok od koprive Domaći sok od cvekle, limuna... Baklavice Marmelada od smokve Sok od nane Sok od višnje Sok od zove i limuna Fruktal sok Marmelada od kajsija i banana Sok od višanja Sok od grožđa Džem od zove i jagoda Slatko od jabuka Sočne kokos kocke Ljutica Seckana paprika sa senfom Domaći sok od cveta zove Domaći pekmez od kajsija Brzi džem od jagoda i čie Kompot od višanja Domaći sok od malina Džem od zelenog paradajza Marmelada od jagoda Sirup od kopriva Domaći sok od višanja Ledena kraljica Sok od pomorandže Limunada od zove i matičnjaka Vitaminski sirup Sok od koprive Sok od jagode Slatko od plavog patlidžana i šljiva Sok od zove Sok od koprive Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Voćni sok Domaći ajvar Limunada od zove i matičnjaka Sok od višanja Sok od višanja Sok od višnje Džem od jagoda Slatko od višanja Zimske višnje Brzi sok od višnje Slatko od kajsija Domaći sirup od zove Slatko od dunja Marmelada od ringlova pečena u rerni Sirup od jagoda Cepkani ajvar Brzi ajvar ... ostali recepti