Slatka zimnica

Zimnica kao deo slatke tradicije

Da bi se sezonsko voće sačuvalo tokom cele godine, domaćice su od davnina spremale razne vrste džemova, marmalade i pekmeza. Tako je pripremanje slatke zimnice u kućnim uslovima postalo tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno.

Ideja iskusnih domaćica zapravo je bila da se svežina letnjeg voća po svaku cenu iskoristi za zimske dane, kako bi se vitamini unosili što više kada sveže namirnice nisu dostupne u prodaji.

U Srbiji se pored džema, marmalade i pekmeza, rado prave i želei, kompoti, sirupi, sokovi i slatka.

Kod nas se tradicionalno džem jede za doručak tako što se namaže na parče svežeg hleba. Neretko se prvo maže puter pa džem, uz toplo mleko, belu kafu ili čaj. Takođe, u Srbiji je stari običaj da se gostu, po dolasku u dom, služi slatko i voda. Na taj način se pokazuje dobrodošlica gostu i daje prilika da se on slatko okrepi. Domaćica služi slatko na tacni, u staklenoj posudi uz kašičice i čaše sa vodom.

Za slatku zimnicu uvek treba birati zdrave i neoštećene voćke.

Kada se priprema džem, dodaje se šećer da bi se džem zgusnuo i obezbedio dobar ukus.

Kako voće u slatkoj zimnici ne bi izgubilo svoj osvežavajući ukus, boju i sastav dodaju mu se C Konzervans i Limuntus.

Konzervans, Limuntus (regulator kiselosti)

Iskusne domaćice slatku zimnicu prave na tradicionalan način sa nekim od C proizvoda za konzervisanje.

U našoj ponudi imamo: Konzervans i Limuntus koji sprečavaju mikrobiološko kvarenje namirnica i produžavaju svežinu i trajnost slatke zimnice. Sa ovim proizvodima možete pripremiti za ukućane i goste jako ukusne džemove i marmalade, kao i razne vrste domaćih sokova.

Sigurno je da će vam sredstva za konzerviranje biti najbolji saveznici u pripremanju slatke zimnice. Sa njima možete praviti: Džem od kajsija, Kompot od trešanja, Marmeladu od smokve, Slatko od malina, Sok od zove, Slatko od kajsija i Sok od ružinih latica.

Džem i marmelada se rado koriste u pripremi tradicionalnih kolača, dajući poseban ukus, a poslastice ostaju sočne i mekane i posle nekoliko dana.

C Slatka tradicija vam preporučuje da probate i recepte za poslastice koje se pripremaju u kombinaciji sa slatkom zimnicom: Rolat sa džemom, Šarene oblande sa keksom, Vanilice sa pudingom, Bakine kiflice sa džemom, Posne keks oblande sa džemom i Rolat oblanda sa orasima.

Vama samo preostaje da se prepustite uživanju u bogatim ukusima slatke zimnice tokom cele godine.

Konzervans Limuntus

Preporučeni recepti

Sirup od zove Džem od zelenog paradajza Džem od kajsija Zimske višnje Leskovački ajvar Sok od zove Sok od ružinih latica Gusti sok od jagoda Domaći ajvar sa patlidžanom Kompot od krušaka Sok od mente Domaći sok od višanja Sok od zove Slatko od plavog patlidžana i šljiva Sok od drenjina Sok od zove Baklavice Sok od višanja Brzi ajvar Ledena kraljica Sok od kajsije Sok od višanja Kompot od trešanja Domaći sok od cveta zove Domaći pekmez od šljiva Sok od višanja Domaći sok od malina Slatko od jagoda Somborka u slatko kiseloj marinadi Sok od višanja Sok od višanja Marmelada od jagoda Slatko od dunja sa orasima Domaći pekmez od kajsija Džem od zove i jagoda Sok od zove Slatko od bobica zove Sirup od cvekle Sok od zove Slatko od čeri paradajza Sok od višnje Vino od zove Cepkani ajvar Fruktal sok Sok od jagode Turšija za svačiji ukus Vitaminski sirup Osvežavajući sok od limuna Slatko od jagoda Paprika sa belim lukom u tegli Sok od zove Marmelada od smokve Kompot od trešanja Sok od višanja Slatko od jabuka Slatko od malina Sok od zove Džem od jagoda Domaći sok od koprive Sok od višanja Slatko od dudinja Sok od višnje Sok od koprive Sok od višanja bez konzervansa Sočne kokos kocke Sok od grožđa Slatko od smokava Seckana paprika sa senfom Brzi džem od jagoda i čie Ljutica Sok od zove (sirup) Marmelada od ringlova pečena u rerni Voćna zimnica Džem od jagoda Sok od nane Sok od koprive Sok od koprive Marmelada od jagoda Domaći sok od cvekle, limuna... Limunada od zove i matičnjaka Kompot od višanja Džem od višanja Domaći sok od višanja Namaz od paprike u senfu Sok od zove Brzi sok od višnje Slatko od šumskih jagoda Domaći džem od jagoda Marmelada od smokve Slatko od smokvi Domaći sok od bundeve Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Sok od višnje Sirup od višnje Bakin leskovački džem od šljiva Sok od višnje Sirup od kopriva Kompot od višanja Sok od višanja Sirup od zove Sok od pomorandže Sok od zove Sok od višanja Sok od višanja Limunada od zove i matičnjaka Džem od kupina Slatko od dunja Marmelada od kajsija i banana Sirup od jagoda Sok od zove i limuna Sok od ribizle Sok od kajsija Sok od limuna Domaći ajvar Sok od višanja Slatko od smokava Sok od zove Džem od jagode Sok od zove sa medom Sok od pomorandže Višnje za zimu Džem od trešanja Sok od nane Sirup od koprive Slatko od višanja Džem od jagoda Sok od zove Voćni sok Slatko od kajsija Sok od borovnica Domaći sirup od zove Sok sirup od zove ... ostali recepti