Slatka zimnica

Zimnica kao deo slatke tradicije

Da bi se sezonsko voće sačuvalo tokom cele godine, domaćice su od davnina spremale razne vrste džemova, marmalade i pekmeza. Tako je pripremanje slatke zimnice u kućnim uslovima postalo tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno.

Ideja iskusnih domaćica zapravo je bila da se svežina letnjeg voća po svaku cenu iskoristi za zimske dane, kako bi se vitamini unosili što više kada sveže namirnice nisu dostupne u prodaji.

U Srbiji se pored džema, marmalade i pekmeza, rado prave i želei, kompoti, sirupi, sokovi i slatka.

Kod nas se tradicionalno džem jede za doručak tako što se namaže na parče svežeg hleba. Neretko se prvo maže puter pa džem, uz toplo mleko, belu kafu ili čaj. Takođe, u Srbiji je stari običaj da se gostu, po dolasku u dom, služi slatko i voda. Na taj način se pokazuje dobrodošlica gostu i daje prilika da se on slatko okrepi. Domaćica služi slatko na tacni, u staklenoj posudi uz kašičice i čaše sa vodom.

Za slatku zimnicu uvek treba birati zdrave i neoštećene voćke.

Kada se priprema džem, dodaje se šećer da bi se džem zgusnuo i obezbedio dobar ukus.

Kako voće u slatkoj zimnici ne bi izgubilo svoj osvežavajući ukus, boju i sastav dodaju mu se C Konzervans i Limuntus.

Konzervans, Limuntus (regulator kiselosti)

Iskusne domaćice slatku zimnicu prave na tradicionalan način sa nekim od C proizvoda za konzervisanje.

U našoj ponudi imamo: Konzervans i Limuntus koji sprečavaju mikrobiološko kvarenje namirnica i produžavaju svežinu i trajnost slatke zimnice. Sa ovim proizvodima možete pripremiti za ukućane i goste jako ukusne džemove i marmalade, kao i razne vrste domaćih sokova.

Sigurno je da će vam sredstva za konzerviranje biti najbolji saveznici u pripremanju slatke zimnice. Sa njima možete praviti: Džem od kajsija, Kompot od trešanja, Marmeladu od smokve, Slatko od malina, Sok od zove, Slatko od kajsija i Sok od ružinih latica.

Džem i marmelada se rado koriste u pripremi tradicionalnih kolača, dajući poseban ukus, a poslastice ostaju sočne i mekane i posle nekoliko dana.

C Slatka tradicija vam preporučuje da probate i recepte za poslastice koje se pripremaju u kombinaciji sa slatkom zimnicom: Rolat sa džemom, Šarene oblande sa keksom, Vanilice sa pudingom, Bakine kiflice sa džemom, Posne keks oblande sa džemom i Rolat oblanda sa orasima.

Vama samo preostaje da se prepustite uživanju u bogatim ukusima slatke zimnice tokom cele godine.

Konzervans Limuntus

Preporučeni recepti

Slatko od dunja Sok od višnje Kompot od trešanja Sok od zove (sirup) Ledena kraljica Sok od limuna Kompot od trešanja Sočne kokos kocke Džem od višanja Sok od grožđa Sirup od zove Marmelada od smokve Sok od višnje Sok od višnje Sirup od zove Džem od jagoda Sok od višanja Domaći sirup od zove Domaći pekmez od šljiva Sok od višanja Sok od jagode Sok od zove Brzi ajvar Slatko od dunja sa orasima Sok od višnje Sok od višanja Gusti sok od jagoda Brzi džem od jagoda i čie Domaći ajvar Sok od zove Vino od zove Domaći džem od jagoda Sok od borovnica Slatko od jagoda Sok od višanja Zimske višnje Slatko od čeri paradajza Baklavice Domaći sok od višanja Fruktal sok Sok od zove Limunada od zove i matičnjaka Leskovački ajvar Sok od mente Sok od zove Somborka u slatko kiseloj marinadi Marmelada od smokve Džem od zelenog paradajza Sirup od cvekle Džem od trešanja Sok od višanja Limunada od zove i matičnjaka Bakin leskovački džem od šljiva Domaći sok od višanja Sok od višanja bez konzervansa Domaći sok od bundeve Marmelada od jagoda Sok od zove i limuna Namaz od paprike u senfu Kompot od krušaka Slatko od plavog patlidžana i šljiva Sok od zove Sok od nane Sok od višanja Sok od koprive Grožđe u tegli Domaći sok od malina Sirup od višnje Slatko od višanja Sok od pomorandže Domaći pekmez od kajsija Vitaminski sirup Domaći sok od koprive Slatko od smokava Sok od zove sa medom Sok od zove Sok od zove Sok od zove Slatko od kajsija Kompot od višanja Slatko od malina Turšija za svačiji ukus Domaći ajvar sa patlidžanom Cepkani ajvar Sok od višanja Sok od zove Paprika sa belim lukom u tegli Slatko od smokava Marmelada od kajsija i banana Seckana paprika sa senfom Sirup od koprive Domaći sok od cveta zove Džem od jagoda Džem od kajsija Sok od višanja Džem od kupina Sirup od jagoda Slatko od dudinja Sok od višanja Osvežavajući sok od limuna Kompot od višanja Sok od drenjina Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Voćni sok Slatko od smokvi Sok od koprive Slatko od šumskih jagoda Višnje za zimu Sok od koprive Sok od kajsija Domaći sok od cvekle, limuna... Slatko od jabuka Džem od jagode Sok od ružinih latica Marmelada od ringlova pečena u rerni Ljutica Sok od višanja Džem od zove i jagoda Sok od kajsije Sok od nane Sirup od kopriva Slatko od bobica zove Sok od zove Džem od jagoda Sok od zove Slatko od jagoda Sok od ribizle Marmelada od jagoda Sok sirup od zove Voćna zimnica Sok od pomorandže Brzi sok od višnje Sok od višanja ... ostali recepti