Sladoled

Istorija sladoleda

Sladoled je definitivno jedna od omiljenih i najpopularnijih poslastica na svetu, i to ne samo mališanima! Idealan je osvežavajući desert, pa se najčešće priprema i konzumira tokom leta.

Nekada su na kraljevskim dvorovima mešali led i mleko i dobijali desert koji se smatra pretečom današnjeg sladoleda, kombinujući ga kasnije sa voćnim sokovima i usitnjenim voćem.

Masovnija industrijska proizvodnja „ledenog deserta“ počinje u Americi polovinom 19. veka, kada je otkrivena prva mašina za pravljenje sladoleda. Kasnije je otpočela i proizvodnja sladoleda u različitim oblicima - prvo kornet, a onda potom i sladoled na štapiću, koji su sve do današnjih dana ostali omiljeni među ljubiteljima sladoleda.

Značajnijoj popularizaciji sladoleda dosta su doprineli Italijani, koji ovu poslasticu nazivaju „gelato“ (đelato). Danas u Italiji postoje brojni, fantastični ukusi sladoleda koji se mogu naći na svakom ćošku. Smatra se da ono što italijanski sladoled čini jedinstvenim su upravo sveže namirnice koje se koriste u pripremi.

Svetski dan sladoleda se već godinama unazad obeležava 20. jula u zemljama širom sveta.

Eskimko ledeni deserti

Sladoled obožavaju sve generacije i retke su zemlje u kojima ovaj desert nije izuzetno popularan. Vanila je, navodno, najtraženija aroma sladoleda na svetu, dok je omiljeni preliv čokoladni.

U našoj ponudi imamo Eskimko sladoled sa čak pet ukusa: vanila, čokolada, jagoda, stracciatella i čoko-banana. Ovi sladoledi su jako ukusni i pogodni su za pripremu najrazličitijih osvežavajućih letnjih torti i kolača. Pored toga, veoma lako i lepo se kombinuju uz čokoladni sufle, voćne salate i kupove.

Eskimko je i idealan desert kada imate nenajavljene goste, jer se sprema brzo i lako uz dodatak hladnog mleka za svega 3-5 minuta, nakon čega se odlaže na zamrzavanje.

Eskimko će vam biti omiljeni saveznik u pravljenju Švarcvald ledenih kocki, Grčke sladoled torte, Eskimko C koha, Ledene tortice ili Višnja kolača.

Još jedna preporuka od strane C Slatke tradicije jeste recept za Gelato Italiano, koji morate probati.

Uživajte u punoći osvežavajućih ukusa našeg ledenog deserta.

Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom vanilina Eskimko sa ukusom stracciatella Eskimko sa ukusom jagode Eskimko sa ukusom čoko-banane

Preporučeni recepti

Banana split Grčka sladoled torta Eskimko sa prelivom od ribizli Voćna torta sa malinama Jednostavna sladoled torta Eskimkova kuća Sladoled od jagoda Desert torta sa sladoledom C Eskimko sladoled sa keksom C Eskimko šejk Eskimko sladoled torta Lava kolač Sladoled torta jednostavna Eskimko sladoled torta Čokoladni sufle Sladoled torta Voćna sladoled šnit torta Eskimko torta Čizkejk sa sladoledom Ski torta Brza sladoled torta Eskimko sladoled torta Eskimko C koh Sladoled torta Sladoled kolač Jagode i sladoled Eskimko torta Oreo šejk Sarin sladoled Desert torta sa sladoledom Sladoled Trobojka Sladoled torta Čokoladini sufle Eskimko torta Višnja kolač Lava kolač sa sladoledom Sladoled torta Piškota torta sa sladoledom Voćna torta Grčka sladoled torta Munja mafini Hleb sa sladoledom Voćni rolat Milkšejk sa C Eskimko sladoledom Čokoladni brownie Lava kolač Brownie od 5 sastojaka Eskimko sladoled torta Ledena torta Lava kolač sa eskimkom Ledeni mus Šarene palačinke sa sladoledom Pita sa malinama Smuti sladoled Voćni Eskimko užitak Fantazija torta Brownie Pohovani sladoled Griz koh Sladoled torta Letnje osveženje Grčka baklava Waffles-Galete sa Eskimko sladoledom Ledena tortica Lava kolač Čokoladni sufle Torta sa malinama, čokoladom i sladoledom Sladoled torta Eskimko kolač Bakina slatka pasta Eskimko kolač Čokoladni tart C keksići Brza torta sa bananama Petrina torta Bela torta sa mlevenim keksom Sofisticato C Eskimko i palačinke Ledeni desert sa sladoledom od čokolade Voćni kup sa sladoledom Čokoladni sufle sa vanila sladoledom Šumska tajna sa Eskimkom Slatka kašica Poširane kruške u crnom vinu Sladoled Eskimko torta Eskimko torta sa keksom Lava kolač Eskimko torta sa sladoledom Palačinke sa C sladoledom Eskimko sladoled torta Sendvič sladoled Lava kolač Zimsko - voćna čarolija Knedle sa šljivama Pita sa kajsijama Sladoled keks torta Ledena bomba Čokoladni kolač Voćni sladoled kolač Čokoladni brauni sa sladoledom Eskimko torta Banana split Kadaif sa sladoledom C Eskimko šnite Eskimske kućne čarolije Eskimko torta Nugat torta Čokoladna eksplozija Sladoled u kornetu Eskimko užitak Brza rolat torta Sendvič sladoled Pohovani Eskimko sladoled Palačinka torta Sladoled torta sa oreo keksom Palačinka milka Mafini Štrudla sa kruškama Mafini sa sladoledom Sladoled torta sa karamelom Ledeni deserti sa C Eskimko sladoledom Eskimko torta Brza Eskimko torta Švarcvald ledene kocke Eskimko torta Nes kafa sa sladoledom Sladoled torta sa jagodama Sladoled torta Engleski čoko kolač od piva Torta sa krem bananicama i sladoledom Magičan kolač Eskimko osveženje Lava kolač sa sladoledom Gelato Italiano Nugat torta Mafini sa čokoladom Torta sa sladoledom Osvežavajući sladoled Rolnice sa jabukama Torta Eskimko Ledeni desert sa sladoledom Ice torta Sladoled C tortica Sladoled torta Citrus kolač Sladoled kolač ... ostali recepti