Sladoled

Istorija sladoleda

Sladoled je definitivno jedna od omiljenih i najpopularnijih poslastica na svetu, i to ne samo mališanima! Idealan je osvežavajući desert, pa se najčešće priprema i konzumira tokom leta.

Nekada su na kraljevskim dvorovima mešali led i mleko i dobijali desert koji se smatra pretečom današnjeg sladoleda, kombinujući ga kasnije sa voćnim sokovima i usitnjenim voćem.

Masovnija industrijska proizvodnja „ledenog deserta“ počinje u Americi polovinom 19. veka, kada je otkrivena prva mašina za pravljenje sladoleda. Kasnije je otpočela i proizvodnja sladoleda u različitim oblicima - prvo kornet, a onda potom i sladoled na štapiću, koji su sve do današnjih dana ostali omiljeni među ljubiteljima sladoleda.

Značajnijoj popularizaciji sladoleda dosta su doprineli Italijani, koji ovu poslasticu nazivaju „gelato“ (đelato). Danas u Italiji postoje brojni, fantastični ukusi sladoleda koji se mogu naći na svakom ćošku. Smatra se da ono što italijanski sladoled čini jedinstvenim su upravo sveže namirnice koje se koriste u pripremi.

Svetski dan sladoleda se već godinama unazad obeležava 20. jula u zemljama širom sveta.

Eskimko ledeni deserti

Sladoled obožavaju sve generacije i retke su zemlje u kojima ovaj desert nije izuzetno popularan. Vanila je, navodno, najtraženija aroma sladoleda na svetu, dok je omiljeni preliv čokoladni.

U našoj ponudi imamo Eskimko sladoled sa čak pet ukusa: vanila, čokolada, jagoda, stracciatella i čoko-banana. Ovi sladoledi su jako ukusni i pogodni su za pripremu najrazličitijih osvežavajućih letnjih torti i kolača. Pored toga, veoma lako i lepo se kombinuju uz čokoladni sufle, voćne salate i kupove.

Eskimko je i idealan desert kada imate nenajavljene goste, jer se sprema brzo i lako uz dodatak hladnog mleka za svega 3-5 minuta, nakon čega se odlaže na zamrzavanje.

Eskimko će vam biti omiljeni saveznik u pravljenju Švarcvald ledenih kocki, Grčke sladoled torte, Eskimko C koha, Ledene tortice ili Višnja kolača.

Još jedna preporuka od strane C Slatke tradicije jeste recept za Gelato Italiano, koji morate probati.

Uživajte u punoći osvežavajućih ukusa našeg ledenog deserta.

Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom vanilina Eskimko sa ukusom stracciatella Eskimko sa ukusom jagode Eskimko sa ukusom čoko-banane

Preporučeni recepti

Voćna sladoled šnit torta Lava kolač Eskimko užitak Eskimko sladoled torta C Eskimko šejk Fantazija torta Pohovani Eskimko sladoled Sendvič sladoled Desert torta sa sladoledom Trobojka Eskimko torta sa keksom Oreo šejk Sofisticato Sladoled torta Eskimko torta sa sladoledom Eskimske kućne čarolije Mafini sa čokoladom Sladoled torta Eskimko sladoled torta Sladoled torta sa karamelom Eskimko torta Voćna torta Torta sa malinama, čokoladom i sladoledom C Eskimko šnite Bakina slatka pasta Sladoled torta Ledeni mus Eskimko torta Sendvič sladoled Sladoled torta Ski torta Milkšejk sa C Eskimko sladoledom Šarene palačinke sa sladoledom Čokoladni brownie Ledeni deserti sa C Eskimko sladoledom C keksići Piškota torta sa sladoledom Brza rolat torta Slatka kašica Eskimko torta Eskimko torta Grčka sladoled torta Ledena bomba Višnja kolač Eskimko sladoled torta Ledeni desert sa sladoledom od čokolade Eskimko torta Čokoladni tart Griz koh Nugat torta Brza torta sa bananama Jagode i sladoled Lava kolač sa sladoledom Torta sa krem bananicama i sladoledom Brownie Sladoled C tortica Sladoled keks torta Ledeni desert sa sladoledom Banana split Palačinka torta C Eskimko sladoled sa keksom Lava kolač sa eskimkom Rolnice sa jabukama Grčka sladoled torta Palačinka milka Eskimko sa prelivom od ribizli Torta sa sladoledom Čokoladna eksplozija Pohovani sladoled Sladoled torta sa oreo keksom Nes kafa sa sladoledom Hleb sa sladoledom Grčka baklava Smuti sladoled Sladoled Sladoled Čokoladni sufle Poširane kruške u crnom vinu Brza Eskimko torta Čokoladni brauni sa sladoledom Eskimko C koh Lava kolač Štrudla sa kruškama Šumska tajna sa Eskimkom Čokoladni kolač Banana split Gelato Italiano Voćni rolat Petrina torta Citrus kolač Eskimko osveženje Knedle sa šljivama Brza sladoled torta Sladoled od jagoda Brownie od 5 sastojaka Sladoled torta Eskimko torta Sladoled torta Voćna torta sa malinama Nugat torta Sladoled u kornetu Osvežavajući sladoled Mafini Lava kolač Zimsko - voćna čarolija Pita sa kajsijama Bela torta sa mlevenim keksom Ice torta Sladoled torta Eskimko sladoled torta Jednostavna sladoled torta Švarcvald ledene kocke Eskimkova kuća Munja mafini Voćni kup sa sladoledom Čokoladni sufle sa vanila sladoledom Ledena tortica Kadaif sa sladoledom Mafini sa sladoledom Sladoled torta sa jagodama Eskimko torta Čokoladini sufle Desert torta sa sladoledom Eskimko torta Palačinke sa C sladoledom Lava kolač Engleski čoko kolač od piva Torta Eskimko Sladoled kolač Lava kolač C Eskimko i palačinke Waffles-Galete sa Eskimko sladoledom Sladoled torta Eskimko sladoled torta Voćni sladoled kolač Lava kolač sa sladoledom Eskimko kolač Pita sa malinama Voćni Eskimko užitak Magičan kolač Čokoladni sufle Eskimko kolač Letnje osveženje ... ostali recepti