Limuntus

Priča o limuntusu

Kad čujete limuntus, prvo pomislite na zimnicu, ali ovaj dodatak predstavlja mnogo više od toga.

Limuntus je limunska kiselina i pre svega je poznat kao začin u kulinarstu, ali je njegova primena mnogo šira. Sama reč „limuntus“ potiče od kovanica turskih reči „limun“ + „tuz“ i u bukvalnom prevodu znači „so sa ukusom limuna“.

Pored kulinarstva, limuntus se koristi i u domaćinstvu. Često se koristi kao rastvor, ali i za čišćenje zaprljanih površina.

Njegova glavna karakteristika u kuvanju jeste da stabilizuje ukus.

Recepti sa limuntusom

Limuntus ili limunska kiselina je neizostavni sastojak za pripremu zimnice i dodaje se i voću i povrću.

Domaćice limuntus najčešće vole da dodaju tokom pravljenja domaćih džemova i sokova, a savršen je i za pripremu limunade, kompota, ali i određenih poslastica.

Veoma je praktičan i jednostavan za upotrebu. Nekada se dodaju samo male količine, kako bi poslastica dobila posebnu svežinu i kiselkast ukus, dok ukoliko kuvate slatku zimnicu potrebna je cela kesica C Limuntusa kako biste dobili idealnu voćnu notu i oplemenili ukus džemova i marmelada.

U našoj ponudi imamo C Limuntus koji će vam biti dobar saveznik u pravljenju Kompota od višanja, Baklavice, Sočne kokos kocke, Soka od zove ili Soka od kajsije.

Limuntus je idealan izbor u pripremi zimnice, jer tokom cele godine pruža poseban osvežavajući ukus voću i povrću.

Limuntus

Preporučeni recepti

Sok od kajsija Sok od nane Džem od trešanja Sok od višnje Džem od jagoda Kompot od krušaka Osvežavajući sok od limuna Voćna zimnica Sok od zove Slatko od jabuka Džem od kupina Sok od višanja Marmelada od jagoda Sok od višanja Limunada od zove i matičnjaka Sok od nane Sok od jagode Sok od višanja Sok od pomorandže Sok od zove sa medom Sok od zove Slatko od jagoda Domaći sok od cveta zove Sok od mente Slatko od dudinja Sok od višanja Marmelada od smokve Sirup od cvekle Sok od borovnica Sirup od kopriva Domaći džem od jagoda Domaći sok od višanja Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Slatko od smokava Vitaminski sirup Slatko od smokvi Sok od višanja Sok od koprive Džem od kajsija Fruktal sok Sok od ružinih latica Sok sirup od zove Sok od zove Sok od višnje Brzi sok od višnje Sok od zove Slatko od šumskih jagoda Sok od zove Sok od grožđa Marmelada od kajsija i banana Kompot od višanja Slatko od višanja Domaći sok od malina Sok od višanja Sirup od jagoda Domaći sok od koprive Sok od zove Domaći sok od bundeve Sirup od zove Sok od zove Limunada od zove i matičnjaka Sirup od koprive Sok od zove Voćni sok Domaći sirup od zove Sok od višanja bez konzervansa Sok od višnje Sok od višanja Sočne kokos kocke Slatko od malina Sok od zove Džem od jagoda Sok od zove i limuna Slatko od kajsija Domaći sok od cvekle, limuna... Brzi džem od jagoda i čie Sok od višanja Sok od zove Kompot od trešanja Baklavice Sok od višanja Sok od koprive Slatko od plavog patlidžana i šljiva Domaći sok od višanja Sok od višanja Sok od zove (sirup) Gusti sok od jagoda Sok od zove Sok od drenjina Sok od koprive Sok od ribizle Sok od kajsije Slatko od dunja sa orasima Vino od zove Sok od pomorandže ... ostali recepti