Limuntus

Limuntus

Priča o limuntusu

Kad čujete limuntus, prvo pomislite na zimnicu, ali ovaj dodatak predstavlja mnogo više od toga.

Limuntus je limunska kiselina i pre svega je poznat kao začin u kulinarstu, ali je njegova primena mnogo šira. Sama reč „limuntus“ potiče od kovanica turskih reči „limun“ + „tuz“ i u bukvalnom prevodu znači „so sa ukusom limuna“.

Pored kulinarstva, limuntus se koristi i u domaćinstvu. Često se koristi kao rastvor, ali i za čišćenje zaprljanih površina.

Njegova glavna karakteristika u kuvanju jeste da stabilizuje ukus.

Recepti sa limuntusom

Limuntus ili limunska kiselina je neizostavni sastojak za pripremu zimnice i dodaje se i voću i povrću.

Domaćice limuntus najčešće vole da dodaju tokom pravljenja domaćih džemova i sokova, a savršen je i za pripremu limunade, kompota, ali i određenih poslastica.

Veoma je praktičan i jednostavan za upotrebu. Nekada se dodaju samo male količine, kako bi poslastica dobila posebnu svežinu i kiselkast ukus, dok ukoliko kuvate slatku zimnicu potrebna je cela kesica C Limuntusa kako biste dobili idealnu voćnu notu i oplemenili ukus džemova i marmelada.

U našoj ponudi imamo C Limuntus koji će vam biti dobar saveznik u pravljenju Kompota od višanja, Baklavice, Sočne kokos kocke, Soka od zove ili Soka od kajsije.

Limuntus je idealan izbor u pripremi zimnice, jer tokom cele godine pruža poseban osvežavajući ukus voću i povrću.

Limuntus

Preporučeni recepti

Slatko od smokava Slatko od smokvi Domaći sok od cveta zove Brzi sok od višnje Marmelada od ringlova pečena u rerni Kompot od dunja Kompot od trešanja Sok od kajsija Sok od višanja Limunada od zove i matičnjaka Džem od kajsija Domaći sok od cvekle, limuna... Marmelada od jagoda Marmelada od smokve Sok od višanja Domaći sirup od zove Sok od jagode Sirup od mente Sok od višnje Slatko od kajsija Sok od višanja Sok od pomorandže Sok od malina i kupina Slatko od šumskih jagoda Kompot od krušaka Baklava Domaći sok od koprive Slatko od ljubičica Džem od trešanja Kompot od trešanja Domaći sok od bundeve Slatko od smokava Sok od višnje Vitaminski sirup Voćni sok Sok od jabuke i šargarepe Sok od drenjina Domaći sok od malina Slatko od plavog patlidžana i šljiva Vino od zove Sok od mente Sok od zove Fruktal sok Sok od zove Slatko od čeri paradajza Sok od koprive Sok od kajsija Slatko od dunja sa orasima Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Sočne kokos kocke Sok od višnje Sok od zove Sok od zove i limuna Baklavice Domaći gusti sok od kajsije Sok od višanja bez konzervansa Sok od koprive Slatko od dudinja Sok od pomorandže Sok od zove Sok od višanja Sirup od zove Domaći sok od višanja Sok od borovnica Džem od jagoda Sok od ružinih latica Slatko od jagoda Marmelada od smokve Domaći sirup od zove Sok sirup od zove Sok od zove Sok od višanja Slatko od malina Domaće slatko od šljiva Slatko od smokvi Gusti sok od kajsija Sirup od kupina Ledena kraljica Sok od zove (sirup) Sok od zove Sok od zove Voćna zimnica Sok od višanja Sok od višnje Sirup od koprive Slatko od jagoda Gusti sok od jagoda Sok od malina Slatko od jabuka Sok od koprive Sok od višanja Slatko od divljih krušaka Sok od višanja Limunada od zove i matičnjaka Džem od kupina Sok od zove Slatko od višanja Sirup od cvekle Sok od višanja Sok od kajsije Slatko od narandžine kore Džem od kajsija Sok od višanja Kompot od višanja Sok od limuna Džem od jagoda Sok od zove Domaći džem od jagoda Sok od zove Slatko od malina Domaći sok od višanja Slatko od jagoda Sok od nane Sok od višanja Osvežavajući sok od limuna Sok od zove Marmelada od kajsija i banana Sok od zove sa medom Sok od voća Sirup od kajsija Sok od grožđa Sok od ribizle Brzi džem od jagoda i čie Sirup od zove Sirup od kopriva Domaći sok od kajsije Sirup od jagoda Slatko od belog grožđa Sok od nane Sok od kajsije Slatko od smokvi ... ostali recepti