Limuntus

Priča o limuntusu

Kad čujete limuntus, prvo pomislite na zimnicu, ali ovaj dodatak predstavlja mnogo više od toga.

Limuntus je limunska kiselina i pre svega je poznat kao začin u kulinarstu, ali je njegova primena mnogo šira. Sama reč „limuntus“ potiče od kovanica turskih reči „limun“ + „tuz“ i u bukvalnom prevodu znači „so sa ukusom limuna“.

Pored kulinarstva, limuntus se koristi i u domaćinstvu. Često se koristi kao rastvor, ali i za čišćenje zaprljanih površina.

Njegova glavna karakteristika u kuvanju jeste da stabilizuje ukus.

Recepti sa limuntusom

Limuntus ili limunska kiselina je neizostavni sastojak za pripremu zimnice i dodaje se i voću i povrću.

Domaćice limuntus najčešće vole da dodaju tokom pravljenja domaćih džemova i sokova, a savršen je i za pripremu limunade, kompota, ali i određenih poslastica.

Veoma je praktičan i jednostavan za upotrebu. Nekada se dodaju samo male količine, kako bi poslastica dobila posebnu svežinu i kiselkast ukus, dok ukoliko kuvate slatku zimnicu potrebna je cela kesica C Limuntusa kako biste dobili idealnu voćnu notu i oplemenili ukus džemova i marmelada.

U našoj ponudi imamo C Limuntus koji će vam biti dobar saveznik u pravljenju Kompota od višanja, Baklavice, Sočne kokos kocke, Soka od zove ili Soka od kajsije.

Limuntus je idealan izbor u pripremi zimnice, jer tokom cele godine pruža poseban osvežavajući ukus voću i povrću.

Limuntus

Preporučeni recepti

Sok od zove Sok od zove Sirup od zove Marmelada od ringlova pečena u rerni Limunada od zove i matičnjaka Sirup od kupina Sok od višanja Sirup od jagoda Ledena kraljica Sok od višanja Sok od nane Slatko od dunja sa orasima Sok od grožđa Voćna zimnica Osvežavajući sok od limuna Slatko od višanja Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Sok od koprive Sok od voća Sok od kajsije Sok od višnje Džem od trešanja Sok od zove Domaći sok od malina Limunada od zove i matičnjaka Sok sirup od zove Marmelada od jagoda Domaći džem od jagoda Sok od višanja Kompot od krušaka Sok od jagode Sok od pomorandže Slatko od smokvi Sok od zove i limuna Sok od kajsija Sok od jabuke i šargarepe Domaći sok od cvekle, limuna... Domaći sok od koprive Baklavice Marmelada od smokve Slatko od šumskih jagoda Slatko od smokava Kompot od dunja Sok od pomorandže Sok od višanja Sok od zove Slatko od ljubičica Sok od zove sa medom Džem od jagoda Sok od koprive Brzi sok od višnje Slatko od narandžine kore Sok od koprive Vitaminski sirup Slatko od jagoda Sirup od koprive Domaći sok od bundeve Sok od nane Voćni sok Fruktal sok Domaći sok od višanja Sok od višanja Slatko od smokvi Slatko od kajsija Sok od višanja Sok od višnje Slatko od jagoda Sok od višanja Marmelada od smokve Gusti sok od jagoda Sok od zove Slatko od plavog patlidžana i šljiva Sok od zove Slatko od čeri paradajza Slatko od jabuka Sok od zove Sok od zove (sirup) Sirup od zove Džem od kajsija Kompot od trešanja Sirup od kopriva Domaći sok od višanja Slatko od belog grožđa Sok od zove Sok od ribizle Sok od višanja Sok od limuna Slatko od dudinja Sočne kokos kocke Kompot od trešanja Brzi džem od jagoda i čie Domaći sirup od zove Slatko od malina Sok od višanja Baklava Džem od kupina Kompot od višanja Sirup od mente Sok od višanja Sok od ružinih latica Slatko od divljih krušaka Sok od višanja Slatko od malina Vino od zove Slatko od smokava Sok od zove Sok od borovnica Sok od višnje Sok od zove Džem od jagoda Sok od drenjina Sok od zove Domaći sok od cveta zove Sirup od cvekle Sok od višnje Marmelada od kajsija i banana Sok od višanja bez konzervansa Sok od mente ... ostali recepti