Limuntus

Priča o limuntusu

Kad čujete limuntus, prvo pomislite na zimnicu, ali ovaj dodatak predstavlja mnogo više od toga.

Limuntus je limunska kiselina i pre svega je poznat kao začin u kulinarstu, ali je njegova primena mnogo šira. Sama reč „limuntus“ potiče od kovanica turskih reči „limun“ + „tuz“ i u bukvalnom prevodu znači „so sa ukusom limuna“.

Pored kulinarstva, limuntus se koristi i u domaćinstvu. Često se koristi kao rastvor, ali i za čišćenje zaprljanih površina.

Njegova glavna karakteristika u kuvanju jeste da stabilizuje ukus.

Recepti sa limuntusom

Limuntus ili limunska kiselina je neizostavni sastojak za pripremu zimnice i dodaje se i voću i povrću.

Domaćice limuntus najčešće vole da dodaju tokom pravljenja domaćih džemova i sokova, a savršen je i za pripremu limunade, kompota, ali i određenih poslastica.

Veoma je praktičan i jednostavan za upotrebu. Nekada se dodaju samo male količine, kako bi poslastica dobila posebnu svežinu i kiselkast ukus, dok ukoliko kuvate slatku zimnicu potrebna je cela kesica C Limuntusa kako biste dobili idealnu voćnu notu i oplemenili ukus džemova i marmelada.

U našoj ponudi imamo C Limuntus koji će vam biti dobar saveznik u pravljenju Kompota od višanja, Baklavice, Sočne kokos kocke, Soka od zove ili Soka od kajsije.

Limuntus je idealan izbor u pripremi zimnice, jer tokom cele godine pruža poseban osvežavajući ukus voću i povrću.

Limuntus

Preporučeni recepti

Sok od višnje Domaći sok od cvekle, limuna... Sok od zove Slatko od plavog patlidžana i šljiva Džem od kupina Sok od nane Marmelada od jagoda Voćna zimnica Sok od zove Domaći sok od bundeve Marmelada od ringlova pečena u rerni Ledena kraljica Sok sirup od zove Džem od jagoda Domaći sok od višanja Sok od višnje Sirup od kopriva Sok od zove sa medom Marmelada od kajsija i banana Sok od pomorandže Sok od višanja Sok od višnje Brzi sok od višnje Sok od pomorandže Slatko od jagoda Domaći sok od malina Slatko od smokava Džem od trešanja Sok od ružinih latica Slatko od smokvi Sirup od zove Voćni sok Limunada od zove i matičnjaka Sok od drenjina Sok od zove (sirup) Slatko od smokava Sok od višanja Sok od zove Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Sok od mente Kompot od višanja Sok od zove Sok od koprive Kompot od trešanja Fruktal sok Sok od nane Sok od kajsije Sok od grožđa Sok od višanja Sok od višanja Slatko od kajsija Slatko od malina Sok od jagode Domaći sirup od zove Sok od zove Sok od kajsija Sok od zove Sok od zove Osvežavajući sok od limuna Sok od višanja Slatko od dudinja Sok od zove i limuna Domaći džem od jagoda Sok od višnje Slatko od šumskih jagoda Kompot od krušaka Sok od višanja Sirup od koprive Domaći sok od višanja Sočne kokos kocke Gusti sok od jagoda Vitaminski sirup Sok od višanja Slatko od narandžine kore Sok od višanja Sok od koprive Sok od koprive Sok od višanja Sok od ribizle Sok od limuna Slatko od čeri paradajza Sirup od zove Džem od kajsija Domaći sok od cveta zove Slatko od jabuka Sok od višanja Sok od zove Sok od višanja bez konzervansa Sok od zove Slatko od višanja Limunada od zove i matičnjaka Baklavice Vino od zove Slatko od dunja sa orasima Marmelada od smokve Marmelada od smokve Sok od zove Sok od borovnica Kompot od trešanja Brzi džem od jagoda i čie Sirup od cvekle Sok od zove Domaći sok od koprive Džem od jagoda Sirup od jagoda ... ostali recepti