Limuntus

Priča o limuntusu

Kad čujete limuntus, prvo pomislite na zimnicu, ali ovaj dodatak predstavlja mnogo više od toga.

Limuntus je limunska kiselina i pre svega je poznat kao začin u kulinarstu, ali je njegova primena mnogo šira. Sama reč „limuntus“ potiče od kovanica turskih reči „limun“ + „tuz“ i u bukvalnom prevodu znači „so sa ukusom limuna“.

Pored kulinarstva, limuntus se koristi i u domaćinstvu. Često se koristi kao rastvor, ali i za čišćenje zaprljanih površina.

Njegova glavna karakteristika u kuvanju jeste da stabilizuje ukus.

Recepti sa limuntusom

Limuntus ili limunska kiselina je neizostavni sastojak za pripremu zimnice i dodaje se i voću i povrću.

Domaćice limuntus najčešće vole da dodaju tokom pravljenja domaćih džemova i sokova, a savršen je i za pripremu limunade, kompota, ali i određenih poslastica.

Veoma je praktičan i jednostavan za upotrebu. Nekada se dodaju samo male količine, kako bi poslastica dobila posebnu svežinu i kiselkast ukus, dok ukoliko kuvate slatku zimnicu potrebna je cela kesica C Limuntusa kako biste dobili idealnu voćnu notu i oplemenili ukus džemova i marmelada.

U našoj ponudi imamo C Limuntus koji će vam biti dobar saveznik u pravljenju Kompota od višanja, Baklavice, Sočne kokos kocke, Soka od zove ili Soka od kajsije.

Limuntus je idealan izbor u pripremi zimnice, jer tokom cele godine pruža poseban osvežavajući ukus voću i povrću.

Limuntus

Preporučeni recepti

Slatko od čeri paradajza Sok od pomorandže Sok od zove Sok od mente Sok od zove (sirup) Džem od kupina Sok od višanja bez konzervansa Sok od zove Sirup od kopriva Sirup od jagoda Sok od višanja Sirup od zove Kompot od trešanja Sok od kajsija Slatko od malina Sok od višanja Vino od zove Slatko od jabuka Slatko od smokava Vitaminski sirup Slatko od plavog patlidžana i šljiva Sirup od koprive Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Sok od zove Ledena kraljica Domaći sok od malina Sok od koprive Sirup od cvekle Brzi sok od višnje Sok od borovnica Slatko od višanja Slatko od dudinja Džem od trešanja Sok od zove Domaći džem od jagoda Slatko od šumskih jagoda Limunada od zove i matičnjaka Osvežavajući sok od limuna Sok od grožđa Domaći sok od cvekle, limuna... Džem od jagoda Gusti sok od jagoda Kompot od trešanja Fruktal sok Domaći sirup od zove Sok od zove Sok od zove Voćna zimnica Džem od jagoda Marmelada od kajsija i banana Sok od višnje Domaći sok od višanja Sok od zove i limuna Sok od višanja Sok od zove Sok od zove Domaći sok od bundeve Sok od višanja Sok od pomorandže Sok od ružinih latica Domaći sok od cveta zove Slatko od smokvi Sok od višanja Sok od zove Sok od koprive Sočne kokos kocke Sok od višnje Slatko od jagoda Sok od jagode Baklavice Domaći sok od koprive Sok od nane Marmelada od smokve Sok od zove Sok od zove sa medom Sok od kajsije Limunada od zove i matičnjaka Sok sirup od zove Brzi džem od jagoda i čie Slatko od dunja sa orasima Sok od ribizle Džem od kajsija Slatko od kajsija Sok od višnje Domaći sok od višanja Sok od višanja Voćni sok Kompot od krušaka Kompot od višanja Sok od koprive Sok od višanja Marmelada od jagoda Sok od nane Sok od zove Marmelada od smokve Sok od višanja Sok od drenjina Sok od višanja Sok od višanja Sok od limuna Marmelada od ringlova pečena u rerni ... ostali recepti