Limuntus

Priča o limuntusu

Kad čujete limuntus, prvo pomislite na zimnicu, ali ovaj dodatak predstavlja mnogo više od toga.

Limuntus je limunska kiselina i pre svega je poznat kao začin u kulinarstu, ali je njegova primena mnogo šira. Sama reč „limuntus“ potiče od kovanica turskih reči „limun“ + „tuz“ i u bukvalnom prevodu znači „so sa ukusom limuna“.

Pored kulinarstva, limuntus se koristi i u domaćinstvu. Često se koristi kao rastvor, ali i za čišćenje zaprljanih površina.

Njegova glavna karakteristika u kuvanju jeste da stabilizuje ukus.

Recepti sa limuntusom

Limuntus ili limunska kiselina je neizostavni sastojak za pripremu zimnice i dodaje se i voću i povrću.

Domaćice limuntus najčešće vole da dodaju tokom pravljenja domaćih džemova i sokova, a savršen je i za pripremu limunade, kompota, ali i određenih poslastica.

Veoma je praktičan i jednostavan za upotrebu. Nekada se dodaju samo male količine, kako bi poslastica dobila posebnu svežinu i kiselkast ukus, dok ukoliko kuvate slatku zimnicu potrebna je cela kesica C Limuntusa kako biste dobili idealnu voćnu notu i oplemenili ukus džemova i marmelada.

U našoj ponudi imamo C Limuntus koji će vam biti dobar saveznik u pravljenju Kompota od višanja, Baklavice, Sočne kokos kocke, Soka od zove ili Soka od kajsije.

Limuntus je idealan izbor u pripremi zimnice, jer tokom cele godine pruža poseban osvežavajući ukus voću i povrću.

Limuntus

Preporučeni recepti

Sok od višanja Sok od zove i limuna Sok od višanja Sok od višanja Slatko od jagoda Voćna zimnica Sok od pomorandže Marmelada od jagoda Slatko od šumskih jagoda Limunada od zove i matičnjaka Sok od zove Ledena kraljica Sok od višanja Sok od koprive Gusti sok od jagoda Sok od pomorandže Slatko od zimskih lubenica u šerbetu Kompot od krušaka Sirup od jagoda Džem od kupina Sok od nane Domaći džem od jagoda Sok od zove Sok od ružinih latica Slatko od čeri paradajza Sok od zove (sirup) Slatko od jabuka Sok od višanja Sok od ribizle Marmelada od ringlova pečena u rerni Sok od zove Baklavice Voćni sok Domaći sok od cveta zove Sok od višnje Sok od borovnica Sok od višnje Sok od višanja Sirup od kopriva Slatko od smokava Sok od zove Domaći sok od koprive Domaći sirup od zove Marmelada od kajsija i banana Kompot od trešanja Domaći sok od višanja Sok od grožđa Slatko od smokvi Sok od višanja Kompot od trešanja Fruktal sok Sok od limuna Slatko od malina Sok od zove Domaći sok od bundeve Sok od zove Limunada od zove i matičnjaka Slatko od plavog patlidžana i šljiva Sok od kajsija Sok od višnje Sok od zove Slatko od dudinja Džem od jagoda Sok od višanja bez konzervansa Džem od jagoda Sočne kokos kocke Sok od višanja Brzi džem od jagoda i čie Brzi sok od višnje Sirup od cvekle Vino od zove Sok od zove Sok od jagode Sok od koprive Džem od kajsija Sok od višanja Sok od nane Sok od zove Domaći sok od malina Sok od mente Sirup od koprive Kompot od višanja Džem od trešanja Sok od drenjina Sok od kajsije Slatko od dunja sa orasima Osvežavajući sok od limuna Sok od višanja Vitaminski sirup Sirup od zove Marmelada od smokve Slatko od višanja Domaći sok od cvekle, limuna... Sok od zove sa medom Marmelada od smokve Sok sirup od zove Sok od zove Sok od zove Slatko od kajsija Sok od koprive Domaći sok od višanja ... ostali recepti