burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sultanova sarma

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za premazivanje pleha:

50 g maslaca

100 g C kokosa

Puding smesa:

1 čaša od 200 ml brašna

1 čaša šećera

C vanilin šećer

50 g mlevenih oraha

3 kašike C kakao praha

1 l mleka

50 g maslaca

200 g C šlaga

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Veći pleh 40x40 (ili sličnih dimenzija) podmazati maslacem i posuti preko C kokos.

U nekih 200 ml mleka razmutiti brašno, C vanilin šećer i C kakao, a ostatak mleka i šećera staviti da provri.

Ukuvati smesu, u provrelo mleko par minuta mešajući dok se smesa ne zgusne, pa dodati maslac i mlevene orahe.

Smesu tako vrelu preliti u pleh preko kokosa, poravnati i ostaviti da se stegne i ohladi.

Umutiti C šlag i premazati ohlađeni kolač pa oštrim nožem preseći kolač na pola, prvo po dužini, a potom secite trake po kraćoj strani pleha na 5 delova - tako da ispadne 10 sarmica.

Sada uz pomoć špatule pažljivo odvajajte trake i zarolajte u sarmicu.

Servirati na tacne.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Veći pleh 40x40 (ili sličnih dimenzija) podmazati maslacem i posuti preko C kokos.

U nekih 200 ml mleka razmutiti brašno, C vanilin šećer i C kakao, a ostatak mleka i šećera staviti da provri.

Ukuvati smesu, u provrelo mleko par minuta mešajući dok se smesa ne zgusne, pa dodati maslac i mlevene orahe.

Smesu tako vrelu preliti u pleh preko kokosa, poravnati i ostaviti da se stegne i ohladi.

Umutiti C šlag i premazati ohlađeni kolač pa oštrim nožem preseći kolač na pola, prvo po dužini, a potom secite trake po kraćoj strani pleha na 5 delova - tako da ispadne 10 sarmica.

Sada uz pomoć špatule pažljivo odvajajte trake i zarolajte u sarmicu.

Servirati na tacne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept