burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta.

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće.

Šeherezada torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta.

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće.

Sastojci

3 kesice C Pudinga karamel

6 kašika šećera

3 kesice C Šlag krema belog

290 g maslaca

keks po potrebi (za 3 reda keksa)

200 g šećera

90 ml slatke pavlake

1,3 l mleka

Šeherezada torta

Koraci pripreme

Staviti 800 ml mleka da proključa. Prašak iz 3 kesice razmutiti u 200 ml mleka i dodati 6 kašika šećera. Skuvati puding i ostaviti da se prohladi.

Umutiti 3 šlag krema sa ukusom slatke pavlake sa 300 ml mleka.

Ohlađen puding umutiti mikserom i dodati 200 g maslaca. Sve zajedno dobro umutiti.

U okrugli kalup prečnika 28 cm poređati red turskog keksa.

Dodati red karamel fila, red šlag krema. Ponoviti postupak 3 puta (keks, karamel fil, šlag krem).

Tortu ostavite 1h u frižider da se hladi.

Priprema karamela:
U šerpu dodajte kašiku vode, 200 g šećera i povremeno je protresite dok se šećer ne otopi.

Smanjiti na tihu vatru i dodavati postepeno 90 g maslaca uz stalno mešanje.

Dodati 60 ml slatke pavlake.

Prohladiti i tortu dekorisati hladnim karamelom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Šeherezada torta

Koraci pripreme

Staviti 800 ml mleka da proključa. Prašak iz 3 kesice razmutiti u 200 ml mleka i dodati 6 kašika šećera. Skuvati puding i ostaviti da se prohladi.

Umutiti 3 šlag krema sa ukusom slatke pavlake sa 300 ml mleka.

Ohlađen puding umutiti mikserom i dodati 200 g maslaca. Sve zajedno dobro umutiti.

U okrugli kalup prečnika 28 cm poređati red turskog keksa.

Dodati red karamel fila, red šlag krema. Ponoviti postupak 3 puta (keks, karamel fil, šlag krem).

Tortu ostavite 1h u frižider da se hladi.

Priprema karamela:
U šerpu dodajte kašiku vode, 200 g šećera i povremeno je protresite dok se šećer ne otopi.

Smanjiti na tihu vatru i dodavati postepeno 90 g maslaca uz stalno mešanje.

Dodati 60 ml slatke pavlake.

Prohladiti i tortu dekorisati hladnim karamelom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept