0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2,5 dl vode
170 g masti
prstohvat soli
350 g brašna
8 jaja
1 litra mleka
4 C pudinga od vanile
3 C vanilin šećera
200 g šećera
1 margarin
500 g C šlaga
kisele vode po potrebi
malo šećera u prahu
Za krofnice prokuvamo vodu sa mašću i sa solju. Skinemo sa vatre i umešamo brašno. 
Još malo vratimo na vatru, par puta promešamo i sledi hlađenje testa. 
Jedan po jedan dodajemo jaje i mutimo sa mikserom da dobijamo ujednačeno glatko testo. 
Na pleh obložen sa papirom stavljamo testo uz pomoć dve kašikice, veličine oraha. 
Pećnicu zagrejemo na 200 stepeni i krofnice pečemo nekih dvdesetak minuta dok se ne porumene. 
Za to vreme skuvamo puding u mleko sa šećerom, kad se ohladi dodajemo margarin, vanilin šećer i četri kašike ulupanog šlaga. 
U međuvremenu i šlag ulupamo sa kiselom vodom da bude čvrst. 
Krofnice presečemo tako da 1/3 odsečemo, a 2/3 ostavimo za punjenje. 
U rupicu stavimo kašiku fila sa C pudingom na to kašiku šlaga, poklopimo sa odsečenim delom i pospemo sa šećerom u prahu.
Za krofnice prokuvamo vodu sa mašću i sa solju. Skinemo sa vatre i umešamo brašno. 
Još malo vratimo na vatru, par puta promešamo i sledi hlađenje testa. 
Jedan po jedan dodajemo jaje i mutimo sa mikserom da dobijamo ujednačeno glatko testo. 
Na pleh obložen sa papirom stavljamo testo uz pomoć dve kašikice, veličine oraha. 
Pećnicu zagrejemo na 200 stepeni i krofnice pečemo nekih dvdesetak minuta dok se ne porumene. 
Za to vreme skuvamo puding u mleko sa šećerom, kad se ohladi dodajemo margarin, vanilin šećer i četri kašike ulupanog šlaga. 
U međuvremenu i šlag ulupamo sa kiselom vodom da bude čvrst. 
Krofnice presečemo tako da 1/3 odsečemo, a 2/3 ostavimo za punjenje. 
U rupicu stavimo kašiku fila sa C pudingom na to kašiku šlaga, poklopimo sa odsečenim delom i pospemo sa šećerom u prahu.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.