0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
18 tegli
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18 tegli
5 kg šljiva
1,5 kg šećera
1 C konzervans
Oprati i očistiti šljive od koštica, staviti u šerpu i promešati sa šećerom. 
To sve treba da odstoji tokom noći, da šljive puste sok. 
Kuvati na prirodnoj vatri, ali može i na šporetu. 
Kuvati dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje oko sat vremena. Na kraju staviti C konzervans. 
Oprane tegle staviti u rernu da se sterilišu. Vruć pekmez sipati u vruće tegle. 
Povezati celofanom, gumicom i zatvoriti poklopcem. 
Sve tegle umotati u toplu tkaninu i ostaviti ceo taj dan u toplom.
Oprati i očistiti šljive od koštica, staviti u šerpu i promešati sa šećerom. 
To sve treba da odstoji tokom noći, da šljive puste sok. 
Kuvati na prirodnoj vatri, ali može i na šporetu. 
Kuvati dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje oko sat vremena. Na kraju staviti C konzervans. 
Oprane tegle staviti u rernu da se sterilišu. Vruć pekmez sipati u vruće tegle. 
Povezati celofanom, gumicom i zatvoriti poklopcem. 
Sve tegle umotati u toplu tkaninu i ostaviti ceo taj dan u toplom.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.