0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Komplikovano
                            
20 flaša
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Komplikovano
Broj porcija:
20 flaša
oko 30 kg paradajza
5 kašika soli
5 kašika šećera
1 kesica C Konzervansa
1 veza lišća celera
1 veza lišća peršuna
Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. 
Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. 
Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu. 
Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. 
Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. 
Vruć paradajz sipati u vruće flaše. 
Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti.
Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. 
Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. 
Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu. 
Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. 
Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. 
Vruć paradajz sipati u vruće flaše. 
Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.