Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Zeleni paradajz
Sastojci
5 kg zelenog paradajza
3 l vode
7 dl sirćeta
6 supenih kašika soli
6 supenih kašika šećera
1 kesica C konzervansa
1 kesica bibera
1 glavica belog luka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 50
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Opran paradajz iseći na tanke kriške.
Staviti ga u veći lonac i preliti sa prethodno skuvanim zalivom od vode, soli, sirćeta i šećera.
Potom usuti i kesicu konzervansa.
Sve to prekriti i utopliti, da odstoji 24h. Povremeno paradajz promešati varjačom.
Sutradan paradajz slagati u tegle, usuti i tečnost, pa dodati biber i naseckan beli luk.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs