C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg zelenog paradajza
3 l vode
7 dl sirćeta
6 supenih kašika soli
6 supenih kašika šećera
1 kesica C konzervansa
1 kesica bibera
1 glavica belog luka

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Zeleni paradajz

Neobična i osvežavajuća ideja za zimnicu. Izgleda veoma dekorativno, a još je boljeg ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Opran paradajz iseći na tanke kriške.

Staviti ga u veći lonac i preliti sa prethodno skuvanim zalivom od vode, soli, sirćeta i šećera.

Potom usuti i kesicu konzervansa.

Sve to prekriti i utopliti, da odstoji 24h. Povremeno paradajz promešati varjačom.

Sutradan paradajz slagati u tegle, usuti i tečnost, pa dodati biber i naseckan beli luk.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odabrati što sitniji paradajz, jer će lepše izgledati u tegli.