C Slatka tradicija

Sastojci
3 kg zelenog paradajza
500 g rena
500 g senfa
500 ml ulja
1 šolja (od 200 ml) šećera
1 kašika soli
1 kesica C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Zeleni ajvar

zeleni ajvar i meso, savrsen ukus

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zeleni paradajz oprati, očistiti i samleti.

Staviti u cediljku da stoji najmanje 5-6 sati, da se dobro ocedi (može i preko noći pa ujutru nastaviti spremanje ajvara).

U oceđen paradajz dodati samleven ren, senf, ulje, šećer, so i konzervans. Promešati i sipati u tegle.

Tegle možete prethodno zagrejati u rerni pola sata na 100 C pa ih ostaviti da se ohlade i sipati ajvar.

Staviti na hladno. Najbolje je upotrebiti u roku od 3 meseca.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata