Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Turšija za burence
Sastojci
10 l vode
2 kesice C vinobrana
2 kesice C konzervansa
350 g soli
200 g šećera
600 ml alkoholno sirće 9%
Povrće
3-4 kg paprike
po želji po 1/2kg šargarepe, karfiola, i sitnijeg zelenog paradajza
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U vodi rastvoriti konzervans, vinobran, so. šećer, sirće i razmutiti. Kad se sve lepo otopi naliti povrće naslagano u burence:
Paprika treba da bude čvrsta i zdrava. Operite je i skratite drške. Šargarepu očistite i operite. Karfiol operite, ocedite i odvojite na krupnije cvetove. Zeleni paradajz samo operite.
Pritisnuti povrće plastičnim držačem za burence i kamenom da povrće bude potpuno u rastvoru. Zatvoriti burence. Potrebno je 3-4 nedelje da se povrće lepo ukiseli.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs