C Slatka tradicija

Sastojci
10 l vode
2 kesice C vinobrana
2 kesice C konzervansa
350 g soli
200 g šećera
600 ml alkoholno sirće 9%
Povrće
3-4 kg paprike
po želji po 1/2kg šargarepe, karfiola, i sitnijeg zelenog paradajza

Naši proizvodi
Vinobran Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Turšija za burence

Priprema turšije u plastičnom burencetu, pre svega paprike ali možete ostaviti zajedno i šargarepu, karfiol i zeleni paradajz.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vodi rastvoriti konzervans, vinobran, so. šećer, sirće i razmutiti. Kad se sve lepo otopi naliti povrće naslagano u burence:

Paprika treba da bude čvrsta i zdrava. Operite je i skratite drške. Šargarepu očistite i operite. Karfiol operite, ocedite i odvojite na krupnije cvetove. Zeleni paradajz samo operite.

Pritisnuti povrće plastičnim držačem za burence i kamenom da povrće bude potpuno u rastvoru. Zatvoriti burence. Potrebno je 3-4 nedelje da se povrće lepo ukiseli.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata