C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg paprike somborke
4 l vode
1 kg šećera
250 g soli
250 ml esencije
1 kesica C konzervansa
1 kesica C vinobrana
biber u zrnu, korijander, slačica...

Naši proizvodi
Konzervans Vinobran

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Somborka u slatko kiseloj marinadi

Jednostavno i savršeno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Somborke očistiti od peteljki. Ako su krupne prepoloviti.

Od navedenih sastojaka napraviti marinadu u većem loncu.

Staviti somborke i blago pritisnuti da budu potopljene marinadi.

Ostaviti 24h na hladnom.

Ređati zbijeno paprike u veće tegle. Ima za tri od 1,5 l. Dopuniti presolcem do vrha tegle.

Zatvoriti i ostaviti par nedelja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pošto ostane dosta presolca, možete ponoviti još jednom istu količinu paprika ili staviti karfiol, krastavčiće...