burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija60

Somborka u siru

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60

Sastojci

60 paprika sorte "Somborka"

soli

1,5 kg domaćeg kravljeg sira

1 kg pavlake

1 C konzervans

2 l mleka

Somborka u siru

Koraci pripreme

Očistiti papriku od semenki. U svakoj staviti kašičicu soli, promućkati i isipati.

Ostaviti papriku u većoj posudi da se sacedi i odstoji. Sutradan pomešati sir i pavlaku sa pola C konzervansa.

Puniti papriku nadevom, najbolje u nekoj plastičnoj posudi, kada završite red staviti malo nadeva pa ređati papriku. Ostaviti u frižideru.

Sutradan zaliti papriku sa 2 l mleka pomešanog sa polovinom C konzervansa.

Držati u frižideru ili na nekom hladnom mestu.

Ostaviti da odstoji 40-ak dana i spremna je za konzumiranje.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Somborka u siru

Koraci pripreme

Očistiti papriku od semenki. U svakoj staviti kašičicu soli, promućkati i isipati.

Ostaviti papriku u većoj posudi da se sacedi i odstoji. Sutradan pomešati sir i pavlaku sa pola C konzervansa.

Puniti papriku nadevom, najbolje u nekoj plastičnoj posudi, kada završite red staviti malo nadeva pa ređati papriku. Ostaviti u frižideru.

Sutradan zaliti papriku sa 2 l mleka pomešanog sa polovinom C konzervansa.

Držati u frižideru ili na nekom hladnom mestu.

Ostaviti da odstoji 40-ak dana i spremna je za konzumiranje.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept