C Slatka tradicija

Sastojci
60 paprika sorte "Somborka"
soli
1,5 kg domaćeg kravljeg sira
1 kg pavlake
1 C konzervans
2 l mleka

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Somborka u siru

Najkremastija paprika u pavlaci koji ćete obožavati!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 60
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Očistiti papriku od semenki. U svakoj staviti kašičicu soli, promućkati i isipati.

Ostaviti papriku u većoj posudi da se sacedi i odstoji. Sutradan pomešati sir i pavlaku sa pola C konzervansa.

Puniti papriku nadevom, najbolje u nekoj plastičnoj posudi, kada završite red staviti malo nadeva pa ređati papriku. Ostaviti u frižideru.

Sutradan zaliti papriku sa 2 l mleka pomešanog sa polovinom C konzervansa.

Držati u frižideru ili na nekom hladnom mestu.

Ostaviti da odstoji 40-ak dana i spremna je za konzumiranje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da ih ređate u kantice od 5 kg. Ukoliko ne volite ljutu papriku, umesto sorte "Somborka" možete koristiti neku drugu sortu, baburu ili sortu paprike "Ami". Birajte paprike srednje veličine i manje.