C Slatka tradicija

Sastojci
2,5 kg somborke
2 kg paradajza
300 g sirćeta
100 g soli
1 veća glavica belog luka
1 veza celerovog lista
1/2 kesice C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Somborka kuvana u paradjzu

Odlična zimnica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Papriku oprati, očistiti i iseći na 4 dela.

Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i iseći. Beli luk očistiti i sitno iseckati. Celerov list sitno iseckati.

U šerpu od 6 l sipati sirće i so i pustiti da provri, sipati papriku i da ključa 2 minuta dodati paradajz i opet da ključa 2 minuta.

Dodati luk, celer i konzervans i izmešati.

Sipati u vruće tegle, zatvoriti i ostaviti da se ohladi i staviti među zimnicom.

Vreme pripreme 30 minuta, pečenje 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata