C Slatka tradicija

Sastojci
3 kg višanja
1,5 l vode
3 kesice C limuntusa
2 kesice C vanilin šećera
1,5 kesice C konzervansa
šećer u srazmernoj količini soka

Naši proizvodi
Limuntus Vanilin šećer Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Sok od višanja

Kada letnja vrelina iscrpi, tu je domaći sok od višanja da okrepi i da snagu. Naročito volim da ga ponudim gostima jer ga pravim od višanja sa mog drveta u dvorištu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Višnje oprati i očistiti od peteljki. Višnje staviti u veću plastičnu posudu posuti C limuntusom i naliti vodom.

Višnje gnječiti rukama sve dok se ne odvoje od koštica. Koristiti gumene rukavice.

Ostaviti višnje da prenoće 24 sata. Smesu zatim procediti kroz gazu ili cediljku.

Izmeriti dobijenu količinu soka pa dodati istu količinu šećera.

Sok prokuvati dok se šećer ne istopi, dodati C vanilin šećer i C konzervans.

Sokom naliti pasterizovane vruće flaše i zatvoriti.

Čuvati na tamnom i prohladnom mestu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šećer dodajemo srazmerno količini dobijenog soka.
Služiti sa dosta leda.