C Slatka tradicija

Sastojci
2,5 kg višanja
3 C limuntusa
1 kg šećera
8 l vode
1 kesica C vanilin šećera
5 g C konzervans

Naši proizvodi
Limuntus Vanilin šećer Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Sok od višanja

Najbolje osveženje tokom letnjih meseci. Ništa nije tako moćno i jako kao sok od višanja sa puno leda. Da utoli žeđ,da vas osveži i okrepi.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti ih na mašini za meso ili pak izblendajte. Dodajte C limuntus i 1 litar vode i ostaviti da prenoći.

Sutradan dodajte 2 litra vode i procediti kroz gazu. U to dodati šećer, C vanilin šećer i još 4 litra vode.

Staviti u odgovarajući lonac i prokuvati. Da vri 10 minuta. Ako želite da ostavite za zimu stavite 1 C konzervans i sipati vrelo u vrele flaše.

Jedna flaša u frižideru može stajati i do 10 dana.

Uživajte u osvežavajućem ukusu. Služiti sa puno leda.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata