C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jagoda
1 kg šećera
1 C vanilin šećer
1/2 kesice C konzervansa
1,5 čaša vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatko od jagoda

Letnje osveženje i za mlade i za stare.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Staviti u šerpu 1 kg jagoda i 1 kg šećera da malo odstoji, nekih pola sata.

Zatim dodati 1,5 čaše vode i staviti na tihoj vatri.

Kuvati sve dok se masa ne zgusne i ne ostavlja trag tokom mešanja.

Zatim pri kraju dodati 1 C vanilin šećer i ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi onda staviti pola kesice C konzervansa i sipati u teglu.

Ukoliko se slatko konzumira odmah, onda bez konzervansa.

Najlepše je sipati u posudu, držati u frižideru i tako hladno poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko vam jagode puste puno soka, što zavisi od toga koliko su sočne, onda može da se stavi i jedna šolja vode na 1 kg jagoda.