C Slatka tradicija

Sastojci
4 kg crvene paprike (može i zelena)
3 dl sirćeta
1 l vode
3 kašike šećera
3 kašike soli
1 kesica bibera u zrnu
3-4 lovorova lista
1 kesica C konzervansa
600 g senfa
5 dl maslinovog ulja

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Seckana paprika sa senfom

Kada dođe zima dobro dođe i salata od paprike sa senfom. Možete da je koristite kao namaz ili dodatak uz meso, pa čak i da filujete slano testo ili slanu tortu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6 velikih tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Paprike očistiti od drški i semena i iseći na tanke rezance ili kockice.

Pripremiti rastvor, u kome će se kuvati paprika, tako što u duboku šerpu ili lonac stavite sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa i dodajte papriku i kuvajte je oko 10 minuta, da malo uvene.

Ocediti obarenu papriku i ostaviti je da se ohladi.

Posebno umutiti mikserom senf i ulje, kao kada mutite majonez. Možete ulje da dodajete postepeno i mutite ili sve zajedno sa 1 kesicom konzervansa.

Sada dodati papriku i dobro sve promešati. Probati pa dosoliti ako je potrebno.

Napuniti sterilisane tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh.

Uključiti rernu na 100 C i ostaviti tegle da se dobro zagreju.

Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke.

Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu.

Koristite je kao salatu ili namaz.

Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf. Konzervans možete da izostavite, jer se pune tegle zagrevaju na 100 C.

Ovako spremljene se održe bez problema. Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata