burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija18

Salata od plavog patlidžana i paprika

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
18

Sastojci

2 kg crvenih paprika

2 plava patlidžana

2-3 ljute papričice

nekoliko čenova belog luka

desetak zrna bibera

3 kašike soli

5 kašika šećera

vezica lista peršuna

po želji lista celera

4-5 lista lovora

6 dl vode

80 ml sirćeta

1 kesica C konzervansa

2 dl ulja

Salata od plavog patlidžana i paprika

Koraci pripreme

Patlidžan operite, odsecite krajeve, uzduž presecite na polovine pa isecite na režnjeve debljine oko 1,5 cm.

Paprike operite, izvadite drške sa semenkama pa ih isecite na polovine ili četvrtine.

Beli luk i ljute papričice što sitnije iseckajte pa stavite u manji sud. U to dodajte seckan peršun i celer pa sve zajedno promešajte.

U poseban sud sipajte vodu, šećer, so, lovorov list, biber u zrnu, sirće, C konzervans i ulje i kada provri blanširajte najpre patlidžan a zatim i papriku.

U dobro oprane i sterilisane tegle ređajte naizmenično: plavi patlidžan - zelenu mešavinu - papriku - zelenu mešavinu - plavi patlidžan i tako redom dok ne napunite teglu.

U tegle dolijte po potrebi tečnost u kojoj ste blanširali paradajz i paprike, dobro ih zatvorite original plastičnim poklopcem i pasterizujte desetak minuta na 100 C.

Tegle ostavite da se ohlade u sud sa vodom pa ih smestite sa ostalom zimnicom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Salata od plavog patlidžana i paprika

Koraci pripreme

Patlidžan operite, odsecite krajeve, uzduž presecite na polovine pa isecite na režnjeve debljine oko 1,5 cm.

Paprike operite, izvadite drške sa semenkama pa ih isecite na polovine ili četvrtine.

Beli luk i ljute papričice što sitnije iseckajte pa stavite u manji sud. U to dodajte seckan peršun i celer pa sve zajedno promešajte.

U poseban sud sipajte vodu, šećer, so, lovorov list, biber u zrnu, sirće, C konzervans i ulje i kada provri blanširajte najpre patlidžan a zatim i papriku.

U dobro oprane i sterilisane tegle ređajte naizmenično: plavi patlidžan - zelenu mešavinu - papriku - zelenu mešavinu - plavi patlidžan i tako redom dok ne napunite teglu.

U tegle dolijte po potrebi tečnost u kojoj ste blanširali paradajz i paprike, dobro ih zatvorite original plastičnim poklopcem i pasterizujte desetak minuta na 100 C.

Tegle ostavite da se ohlade u sud sa vodom pa ih smestite sa ostalom zimnicom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept