C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg crvenih paprika
2 plava patlidžana
2-3 ljute papričice
nekoliko čenova belog luka
desetak zrna bibera
3 kašike soli
5 kašika šećera
vezica lista peršuna
po želji lista celera
4-5 lista lovora
6 dl vode
80 ml sirćeta
1 kesica C konzervansa
2 dl ulja

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Salata od plavog patlidžana i paprika

Ovu pikantnu i izuzetno ukusnu salatu zavoleće svi koji je budu bar jednom probali. Probajte i vi, sigurno se nećete pokajati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Patlidžan operite, odsecite krajeve, uzduž presecite na polovine pa isecite na režnjeve debljine oko 1,5 cm.

Paprike operite, izvadite drške sa semenkama pa ih isecite na polovine ili četvrtine.

Beli luk i ljute papričice što sitnije iseckajte pa stavite u manji sud. U to dodajte seckan peršun i celer pa sve zajedno promešajte.

U poseban sud sipajte vodu, šećer, so, lovorov list, biber u zrnu, sirće, C konzervans i ulje i kada provri blanširajte najpre patlidžan a zatim i papriku.

U dobro oprane i sterilisane tegle ređajte naizmenično: plavi patlidžan - zelenu mešavinu - papriku - zelenu mešavinu - plavi patlidžan i tako redom dok ne napunite teglu.

U tegle dolijte po potrebi tečnost u kojoj ste blanširali paradajz i paprike, dobro ih zatvorite original plastičnim poklopcem i pasterizujte desetak minuta na 100 C.

Tegle ostavite da se ohlade u sud sa vodom pa ih smestite sa ostalom zimnicom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata