C Slatka tradicija

Sastojci
500 g belog pasulja
500 g paradajza usitnjenog u blenderu
500 g crvene paprike
2 crna luka
1 glavica belog luka
100 ml ulja
100 ml sirćeta
1/2 kesice C Konzervansa
1,5 kašika soli
1 kašika šećera
1 kašičica mlevene slatke paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
biber u zrnu
lovorov list

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač C Slakta tradicija

Salata od pasulja zimnica

Ukusna zimnica koju možete koristiti kao prilog raznim jelima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 3 tegle
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Staviti pasulj da se kuva, pa kad provri procediti ga i sipati novu vodu, te kuvati dok ne omekša.

Skuvan pasulj procediti i oprati.

U pasulj dodati sve sastojke osim ulja, te kuvati još oko 40 min na srednjoj vatri.

Sipati smesu u tople tegle do vrha, a od gore dodati po kašiku ulja i zaklopiti.

Zimnicu možete konzumirati već sutradan.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata