C Slatka tradicija

Sastojci
4 manja plava patlidžana
1 crvena i 1 žuta paprika
2 šargarepe
4-5 čenova belog luka
1/2 veze peršuna
soli po ukusu
po želji ljute papričice
Za presolac:
1 l vode
4-5 kašika soli
nekoliko zrna crnog bibera
1 kašičica C konzervansa
1 kašičica C vinobrana

Naši proizvodi
Konzervans Vinobran

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Punjeni plavi patlidžan za zimu

Izuzetno ukusna i pikantna nesvakidašnja salata koja će oduševiti svakog ko je bude probao...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.

Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.

Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.

Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.

Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle.

Skuvajte presolac od navedenih sastojaka i mlakim napunite tegle.

Poklopite ih original sterilisanim poklopcima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovu salatu možete jesti i nakon 4-5 dana...