Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Pekmez od šljiva
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 18 tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Oprati i očistiti šljive od koštica, staviti u šerpu i promešati sa šećerom.
To sve treba da odstoji tokom noći, da šljive puste sok.
Kuvati na prirodnoj vatri, ali može i na šporetu.
Kuvati dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje oko sat vremena. Na kraju staviti C konzervans.
Oprane tegle staviti u rernu da se sterilišu. Vruć pekmez sipati u vruće tegle.
Povezati celofanom, gumicom i zatvoriti poklopcem.
Sve tegle umotati u toplu tkaninu i ostaviti ceo taj dan u toplom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs