C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg crvenih mesnatih paprika
po želji i neka ljuta papričica
5 šargarepa
10-tak čenova belog luka
po ukusu soli
1 kašika šećera
ulje
po ukusu sirćeta
20-tak bibera u zrnu
listovi peršuna, celera
1/2 kesice C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Paprike za zimu pečene u rerni

Paprike pripremljene na ovaj način su izuzetno ukusne, blago kiselkaste i što je najbitnije, ostaju čvrste tokom cele zime. Obavezno probajte ovaj recept.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Paprike operite pa im izvadite drške sa semenkama. Svaku papriku iznutra po malo posolite, a spolja premažite uljem.

Poređajte ih u najveći pleh od šporeta i pecite u rerni na najjačoj temperaturi oko 5-7 minuta. Izvadite ih, stavljajte u veliki sud, poklopite i isto uradite i sa ostalom paprikom.

Šargarepu očistite, operite i izrendajte a beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u sud, pa tu dodajte sirće, šećer i biber u zrnu pa sve dobro izmešajte. Tegle dobro operite i sterilišite u rerni na 120 stepeni.

Svaku papriku umačite u smesu povrća i ređajte u tegle i dobro ih pritisnite da nema šupljina između njih. Između redova paprika stavljajte peršunov i celerov list.

Napunjene tegle pritisnite odozgo plastičnim pritiskačem.

U tečnost koju su pustile paprike prilikom hlađenja, dodajte konzervans, izmešajte i dopunite svaku teglu do vrha. Po potrebi dodajte još malo sirćeta.

Tegle dobro zatvorite original poklopcem, stavite u veći lonac sa vodom i pasterizujte desetak minuta na 100 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Napunjene i dobro zatvorene tegle možete pasterizovati i u rerni zagrejanoj na 100 C umesto u loncu sa vodom.
Ostavite da se potpuno ohlade pa ih odložite u ostavu sa ostalom zimnicom.