C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg paprike
150 ml sirćeta
500 ml vode
1,5 kašika šećera
1,5 kašika soli
1 kašika bibera u zrnu
2-3 lovorova lista
1/2 kesice C Konzervansa
300 g senfa
250 ml ulja

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana

Paprike u senfu

Ovu zimnicu možete koristiti kao namaz ili prilog mesu i slanim testima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 3 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Paprike očistiti i iseći na komadiće.

U šerpi pomešati sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa, pa dodajte papriku i kuvajte je oko 30 minuta, dok paprika ne omekša.

Na kraju ocediti papriku.

Sjediniti senf i ulje i po potrebi dodati još malo soli. U to dodati papriku i dobro sve promešati.

Napuniti čiste tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh.

Uključiti rernu na 100 C i ostaviti tegle da se dobro zagreju, oko 30min.

Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke. Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu.

Koristite je kao salatu ili namaz.

Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf.

Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata