C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg paprike
nekoliko zrna crnog bibera
4-5 lista lovora
3-4 čena belog luka
2 kašike šećera
1 kašika soli
120 ml alkoholnog sirćeta
1/2 kesice C konzervansa
2 l vode
300 g senfa
120 ml maslinovog ulja
50 g peršuna
5- 6 čena belog luka

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Paprike u senfu

Za sve one koji vole pikantnu zimnicu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Papriku oprati, očistiti i izrezati na trakice. Najbolje je koristiti papriku crvene boje zbog lepšeg izgleda.

U dva litra vode staviti crni biber u zrnu, lovorov list, 3- 4 čena sitno seckanog belog luka, šećer, so i alkoholno sirće.

Sve staviti da provri. Kad počne da vri, dodati konzervans, a zatim na trakice izrezanu papriku. Kuvati je oko 10-tak minuta tek da malo omekša. Zatim je procediti i prohladiti.

Senf umutiti uz postepeno dodavanje maslinovog ulja mikserom penasto.

U umućenu smesu dodati iseckan peršun i sitno seckan beli luk. Na kraju dodati i papriku i sve dobro promešati.

Puniti sterilisane tegle. Staviti ih na pasterizaciju u rernu zagrejanu na 90 stepeni 90 minuta.

Nakon tog vremena, rernu isključiti, a tegle ostaviti unutra dok se sasvim ne ohlade.

Nakon što su se potpuno ohladile, odložiti u podrum ili špajz.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata