C Slatka tradicija

Sastojci
2,5 kg crvene paprike a može i zelena, žuta...
Za rastvor:
2 dl sirćeta
3 dl vode
3 kaščice soli
3 kašičice šećera
6 zrna bibera
2 lovorova lista
1 kesica C konzervans
Za smesu od senfa:
300 g senfa
2 dl maslinovog ulja
I još:
3 velike tegle sa poklopcima

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Sneško domaćica

Namaz od paprike u senfu

Malo sam eksperimentisala i recept za papriku u senfu malo promenila i napravila namaz, koji se pokazao kao odličan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: za 3 velike tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Papriku očistite i isecite na kocke.
U dublji lonac stavite vodu, sirće, so, šećer, lovor, biber, C konzervans i pustite da prokuva.

Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta.
Dobro je ocedite od tečnosti i preručite u vanglicu, ohladite.

Posebno umutite senf i ulje kao kada mutite majonez, mikserom, i dodajte u papriku.
Štapnim mikserom usitnite papriku u kašu i ujedno je pomešajte sa senfom.

Probajte pa ako je potrebno dodajte još malo sirćeta ili soli.
Namaz sipajte u tegle do grlića i stavite u rernu na 100"C da se zagreje 90 minuta..

Zatvorite metalnim poklopcem vruće tegle i okrenite naopako.
Pokrite i ostavite da se ohladi.

Ohla]ene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

Koristite kao namaz na hleb uz prilog po želji, sir, suhomesnate proizvode, meso.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Konzervans koristite po želji.