Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Namaz od paprike u senfu
Sastojci
2,5 kg crvene paprike a može i zelena, žuta...
Za rastvor:
2 dl sirćeta
3 dl vode
3 kaščice soli
3 kašičice šećera
6 zrna bibera
2 lovorova lista
1 kesica C konzervans
Za smesu od senfa:
300 g senfa
2 dl maslinovog ulja
I još:
3 velike tegle sa poklopcima
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Sneško domaćica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: za 3 velike tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Papriku očistite i isecite na kocke.
U dublji lonac stavite vodu, sirće, so, šećer, lovor, biber, C konzervans i pustite da prokuva.
Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta.
Dobro je ocedite od tečnosti i preručite u vanglicu, ohladite.
Posebno umutite senf i ulje kao kada mutite majonez, mikserom, i dodajte u papriku.
Štapnim mikserom usitnite papriku u kašu i ujedno je pomešajte sa senfom.
Probajte pa ako je potrebno dodajte još malo sirćeta ili soli.
Namaz sipajte u tegle do grlića i stavite u rernu na 100"C da se zagreje 90 minuta..
Zatvorite metalnim poklopcem vruće tegle i okrenite naopako.
Pokrite i ostavite da se ohladi.
Ohla]ene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.
Koristite kao namaz na hleb uz prilog po želji, sir, suhomesnate proizvode, meso.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs