C Slatka tradicija

Sastojci
10 kg paradajza
10 g C vinobrana
5 g C konzervansa
soli po ukusu

Naši proizvodi
Vinobran Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Mleveni paradajz za zimu

Neizostavan je u našoj ostavi i eto užitka tokom zimskih meseci.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Paradajz oprati i iseći na kriške, pa samleti na mašini za mlevenje mesa.

Dodati C vinobran, C konzervans, posoliti po ukusu i dobro izmešati.

Ostaviti da odstoji 12 sati.

Povremeno promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Sipati u oprane i sterilisane staklene flaše, dobro zatvoriti i odložiti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji možete dodati mlevenu ljutu papričicu. Ovako pripremljen paradajz idealan je u zimskom periodu - sipajte u tanjir, dodajte sitno seckan crni luk i eto idealne salate. Sem toga, ukoliko imate povišen holesterol konzumiranjem ovako pripremljenog paradajza snizićete nivo holesterola u krvi.