C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg paradajza
3 kg paprike"roge"
200 g ljute papričice
100 g soli
200 ml ulje
50 ml sirćeta
50 g šećera
6 čena belog luka
1 kašika suvog peršunovog lista
5 g C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Ljutenica

Obožavamo je.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20 tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Paradajz oprati, iseckati i samleti na mašini za mlevenje mesa. Usuti u veći lonac u kome će se kuvati.

Dodati šećer, sirće, so, ulje i staviti na vatru. Kada provri smanjiti vatru i kuvati 45 minuta na umerenoj vatri.

Paprike oprati, očistiti od semenki i peteljki. Ljute papričice oprati i odstraniti im samo peteljke. Beli luk očistiti.

Sve priprejene sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa i dodati u lonac sa paradajzom.

Kuvati na laganoj vatri 90 minuta. Dodati peršunov list, izmešati i skloniti sa vatre.

Umešati C konzervans i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Vruću ljutenicu sipati u oprane i vruće tegle (tegle zagrejati 15 minuta na 100 stepeni).

Tegle zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata