C Slatka tradicija

Sastojci
20 kg leskovačke paprike
2-3 kg paradajza
500 ml ulja
so po potrebi
šećer po potrebi
1 glavica belog luka
1 vezica peršuna
1 zatvarač esencije
10-15 g salicila ili C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gabrijela

Leskovački ajvar

Najukusniji ajvar.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Oprati i ispeći papriku i staviti da omekne u kesi. Oljuštiti i samleti.

U šerpu staviti 500 ml ulja da se ugreje, a zatim dodati papriku uz neprestano mešanje. Ajvar kuvati na laganoj vatri i dodati so, šećer , esenciju i ostale začine.

Gotov je kada se povuče kašikom po dnu i ostane trag. Ugrejati teglice i servirati ajvar u kome ste pre toga dodili salicila ili C konzervansa.

Teglice naređati u pogodan pleh staviti u rernu, zapeći dok ne dobije malu koricu pri vrhu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Esencija doprinosi da se paprika što pre "raspadne" i skuva. Beli luk, peršun i paradajz ne morate dodavati ako niste ljubitelj. Ovako zapečene ili pasterizovane teglice su i ukusnijee i traju dugo! Ja na vrhu iz sigurnosti stavljam isto malo esencije, ali sasvim malo kašičicom.