C Slatka tradicija

Sastojci
oko 30 kg paradajza
5 kašika soli
5 kašika šećera
1 kesica C Konzervansa
1 veza lišća celera
1 veza lišća peršuna

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kuvani paradajz sok

Vreme je za spremanje zimnice od paradajza.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20 flaša
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva.

Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Staviti šećer i so. So dodavati postepeno prema ukusu.

Pred kraj kuvanja staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše.

Na svaku flašu staviti metalni zarvarač i zatvoriti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Flaše uviti u neki deblji stolnjak ili peškir i ostaviti 24 h da se tako ohlade.