Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Kornišoni
Sastojci
5 kg kornišona
2 l vode
0,75 l alkoholno sirće
po ukusu slačice
po ukusu bibera
30 g soli
30 g šećera
1 kesica C Konzervansa
1 kesica C Vinobrana
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10 tegli
Težina pripreme: Komplikovano.
Priprema:
Dobro operite krastavce, stavite ih u čistu vodu, pospite odgore jedan vinobran, promešajte i ostavite tako da odstoje izmedju sat i dva sata.
Ocedite kornišone iz ove vode i malo ih ostavite da se osuše.
Naređati dobro oprane i očišćene krastavčiće u teglu. Potrudite se da ih uglavite jedne do drugih, što gušće.
U lonac skuvajte vodu, alkoholno sirće, šećer i so. Da provri.
Kada rastvor provri skloniti sa ringle i malo prohladite. U prohladjeni preliv sipati jednu kesicu C konzervansa.
Preko krastavaca sipati mlak pripremljen rastvor. Dodajte u svaku teglu biber i slačicu po ukusu.
Tegle zatvoriti poklopcem, i redjajte u lonac sa mlakom vodom.
Pustite da voda u loncu sa teglama prostruji pa sklonite sa ringle i ostavite tegle sa kornišonima da se ohlade u loncu u toj topoj vodi.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs