C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg kornišona
2 l vode
0,75 l alkoholno sirće
po ukusu slačice
po ukusu bibera
30 g soli
30 g šećera
1 kesica C Konzervansa
1 kesica C Vinobrana

Naši proizvodi
Konzervans Vinobran

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kornišoni

Zimnica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10 tegli
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

Dobro operite krastavce, stavite ih u čistu vodu, pospite odgore jedan vinobran, promešajte i ostavite tako da odstoje izmedju sat i dva sata.

Ocedite kornišone iz ove vode i malo ih ostavite da se osuše.

Naređati dobro oprane i očišćene krastavčiće u teglu. Potrudite se da ih uglavite jedne do drugih, što gušće.

U lonac skuvajte vodu, alkoholno sirće, šećer i so. Da provri.

Kada rastvor provri skloniti sa ringle i malo prohladite. U prohladjeni preliv sipati jednu kesicu C konzervansa.

Preko krastavaca sipati mlak pripremljen rastvor. Dodajte u svaku teglu biber i slačicu po ukusu.

Tegle zatvoriti poklopcem, i redjajte u lonac sa mlakom vodom.

Pustite da voda u loncu sa teglama prostruji pa sklonite sa ringle i ostavite tegle sa kornišonima da se ohlade u loncu u toj topoj vodi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tegle izvadite iz vode, najbolje sutradan, obrišite ih i odložite na tamno mesto,