C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
1 l sirćeta
500 g šećera
250 g soli
1 kesica C konzervansa
2-3 glavice belog luka
seckani peršunov list
lovorov list
biber u zrnu

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Kisela paprika

Ovde se ne dodaje voda, od sirćeta i šećera bude sasvim dovoljno tečnosti, a i sama paprika pusti sopstveni sok.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sirće, šećer, so i C konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.

U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.

Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.

Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.

Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata