C Slatka tradicija

Sastojci
15 kg samlevenog soka od paradajza
250 g C čvrstina
250 g soli
500 g šećera
1 čaša od jogurta alkoholnog sirćeta
1 kesica origana
1 kesica mlevenog bibera
1 C konzervans

Naši proizvodi
Čvrstin Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljilja

Kečap

Jednostavno, lako i ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Paradajz samleti, na mašini koja odvaja kožicu i semenke paradajza. Sok od paradajza staviti da se kuva.

Paradajz kuvati oko 1 sat. Od te količine odvojiti 250 g paradajza za C čvrstin.

C čvrstin rastopiti u ohlađen paradajz, zatim dodati u vrelu smesu.

Promešati i dodati, soli, šećera, alkoholno sirće, origano, mleveni biber.

Kuvati oko 1,5 h i zatim 5 minuta pre skidanja dodati C konzervans.

Puniti tople flaše.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada kečap smesu stavite na tacnicu treba da klizi po malo i tada je kuvan.