Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Kečap
Sastojci
15 kg samlevenog soka od paradajza
250 g C čvrstina
250 g soli
500 g šećera
1 čaša od jogurta alkoholnog sirćeta
1 kesica origana
1 kesica mlevenog bibera
1 C konzervans
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljilja
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Paradajz samleti, na mašini koja odvaja kožicu i semenke paradajza. Sok od paradajza staviti da se kuva.
Paradajz kuvati oko 1 sat. Od te količine odvojiti 250 g paradajza za C čvrstin.
C čvrstin rastopiti u ohlađen paradajz, zatim dodati u vrelu smesu.
Promešati i dodati, soli, šećera, alkoholno sirće, origano, mleveni biber.
Kuvati oko 1,5 h i zatim 5 minuta pre skidanja dodati C konzervans.
Puniti tople flaše.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs