Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Hrskava paprika
Sastojci
10 kg crvene paprike
1 kesica C vinobrana
2 kesice C konzervansa
1 l sirćeta
4 l vode
150 g soli
70 g šećera
crni biber
slačica
korijander
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8 tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Napraviti presolac od 4 l vode, 1 C vinobran, 2 C konzervansa, 150 g soli i 70 g šećera.
Mešati dok se ne otopi, ohladiti i dodati 1 l sirćeta.
Papriku oprati očistiti i narezati na filete pa ređati u sterilne tegle.
Preliti presolcem, dodati začine po želji, dobro zatvoriti i nakon par dana imate prelepe hrskave filete.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs