C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg babure paprike
5 kg krastavčića
5 kg karfola
5 kg šargarepe
15 l vode
300 g soli
1 C konzervans
150 g šećera

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Hladna turšija

Lako se pravi.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: burence od 15 litara
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve povrće dobro očistiti, oprati, poređati u burence.

Vodu, so, šećer i C konzervans sjediniti, mešati dok se sve neotopi, zatim lagano preliti turšiju.

Pritisnuti odozgo i poklopiti burence.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odozgo turšiju dobro pritisnuti da svo povrće bude u rastvoru. Posle dve nedelje proveriti da li je sve uredu. Da se tečnost ne zamuti.