Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Grožđe u tegli
Sastojci
1 kg belog grožđa (po želji krupno ili sitnija zrna)
10 malih papričica (džinke)
veza celera
1 kesica velika bibera u zrnu
100 g slačice
1 C vinobran
1 C konzervans
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Oprati grožđe i ređati u tegle naizmenično sa papričicama. Svaku papričica probuditi na vrhu.
Preliti sa 200 ml alkoholnog sirćeta koje ste pomešali sa 600 ml vode, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C vinobrana, 1 kesicom C konzervansa, slačicom i velikom kesicom bibera.
Preliti grožđe i zatvoriti tegle.
Ostaviti jedno 20 dana da odstoji da bi zrna grožđa poprimio ukus ljute paprike.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs