burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Grožđe u tegli

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 kg belog grožđa (po želji krupno ili sitnija zrna)

10 malih papričica (džinke)

veza celera

1 kesica velika bibera u zrnu

100 g slačice

1 C vinobran

1 C konzervans

Grožđe u tegli

Koraci pripreme

Oprati grožđe i ređati u tegle naizmenično sa papričicama. Svaku papričica probuditi na vrhu.

Preliti sa 200 ml alkoholnog sirćeta koje ste pomešali sa 600 ml vode, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C vinobrana, 1 kesicom C konzervansa, slačicom i velikom kesicom bibera.

Preliti grožđe i zatvoriti tegle.

Ostaviti jedno 20 dana da odstoji da bi zrna grožđa poprimio ukus ljute paprike.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Grožđe u tegli

Koraci pripreme

Oprati grožđe i ređati u tegle naizmenično sa papričicama. Svaku papričica probuditi na vrhu.

Preliti sa 200 ml alkoholnog sirćeta koje ste pomešali sa 600 ml vode, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C vinobrana, 1 kesicom C konzervansa, slačicom i velikom kesicom bibera.

Preliti grožđe i zatvoriti tegle.

Ostaviti jedno 20 dana da odstoji da bi zrna grožđa poprimio ukus ljute paprike.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept