Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Feferoni za zimu
Sastojci
Za preliv:
2 l vode
4 kašike soli
2 kašike šećera
1/2 kesice C vinibrana
1/2 kesice C konzervansa
Ostalo:
1 kg feferona (ljuta papričica)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 15 tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Ljute papričice dobro oprati. Ukoliko imaju dugačke drške malo ih iseći.
U dublju posudu usuti vodu, dodati so, šećer, C vinobran, C konzervans i izmešati.
Ostaviti da odstoji dok se svi sastojci ne rastvore u vodi. Povremeno promešati.
Papričice složiti u dobro oprane tegle, tako da budu što više zbijene jedna uz drugu.
Preliti ih pripremljenom smesom.
Tegle dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Od ove količine dobila sam 5 tegli. Sve zavisi od veličine tegli, kao i papričica. Kod mene je bilo i manjih, a i malo većih. Bitno je da su papričice ljute.