C Slatka tradicija

Sastojci
Za preliv:
2 l vode
4 kašike soli
2 kašike šećera
1/2 kesice C vinibrana
1/2 kesice C konzervansa
Ostalo:
1 kg feferona (ljuta papričica)

Naši proizvodi
Vinobran Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Feferoni za zimu

Za sve ljubitelje ljutih papričica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15 tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ljute papričice dobro oprati. Ukoliko imaju dugačke drške malo ih iseći.

U dublju posudu usuti vodu, dodati so, šećer, C vinobran, C konzervans i izmešati.

Ostaviti da odstoji dok se svi sastojci ne rastvore u vodi. Povremeno promešati.

Papričice složiti u dobro oprane tegle, tako da budu što više zbijene jedna uz drugu.

Preliti ih pripremljenom smesom.

Tegle dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Od ove količine dobila sam 5 tegli. Sve zavisi od veličine tegli, kao i papričica. Kod mene je bilo i manjih, a i malo većih. Bitno je da su papričice ljute.