C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jagoda
500 g šećera
1 C vanilin šećer
6 cvetova zove
malo C konzervansa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Džem od zove i jagoda

Neobična cvetno-voćna zimnica, neodoljivog i egzotičnog ukusa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 2
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jagode oprati, osušiti i povaditi im peteljke.

Zatim ih staviti u veliku i široku šerpu, posuti šećer i C vanilin šećer preko njih i kuvati (mogu se ostaviti da prenoće pa ih onda kuvati).

Čim provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 15-20 minuta. Na tacnu staviti malo i ostaviti da se prohladi, videti gustinu, ne treba da bude redak i da se razliva, ali paziti i da se ne zgusne preterano jer će se kasnije ušećeriti.

Kad je gotov, skinuti ga sa vatre i tada dodati cvetiće zove i C konzervans.

Sipati vreli džem u tegle i zatvoriti poklopcem, dobro umotati i ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata