burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2

Džem od zove i jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2

Sastojci

1 kg jagoda

500 g šećera

1 C vanilin šećer

6 cvetova zove

malo C konzervansa

Džem od zove i jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati, osušiti i povaditi im peteljke.

Zatim ih staviti u veliku i široku šerpu, posuti šećer i C vanilin šećer preko njih i kuvati (mogu se ostaviti da prenoće pa ih onda kuvati).

Čim provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 15-20 minuta. Na tacnu staviti malo i ostaviti da se prohladi, videti gustinu, ne treba da bude redak i da se razliva, ali paziti i da se ne zgusne preterano jer će se kasnije ušećeriti.

Kad je gotov, skinuti ga sa vatre i tada dodati cvetiće zove i C konzervans.

Sipati vreli džem u tegle i zatvoriti poklopcem, dobro umotati i ostaviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Džem od zove i jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati, osušiti i povaditi im peteljke.

Zatim ih staviti u veliku i široku šerpu, posuti šećer i C vanilin šećer preko njih i kuvati (mogu se ostaviti da prenoće pa ih onda kuvati).

Čim provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 15-20 minuta. Na tacnu staviti malo i ostaviti da se prohladi, videti gustinu, ne treba da bude redak i da se razliva, ali paziti i da se ne zgusne preterano jer će se kasnije ušećeriti.

Kad je gotov, skinuti ga sa vatre i tada dodati cvetiće zove i C konzervans.

Sipati vreli džem u tegle i zatvoriti poklopcem, dobro umotati i ostaviti da se ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept