C Slatka tradicija

Sastojci
10 kg višanja
7 kg šećera
5 C vanilin šećera
2 C konzervansa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nena

Džem od višanja

Jako fina tekstura, fantastičan ukus, nama omiljen.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Očišćene višnje pomešati sa šećerom i kuvati oko 20 minuta uz stalno mešanje.

Skloniti sa vatre, kada se malo prohladi samleti u blenderu / čoperu masu i dodati C vanilin šećer.

Vratiti na vatru i uz stalno mešanje kuvati još 20min.

Sipati 2 C konzervansa i ostaviti da se ohladi.

Sipati u tegle i odložiti na tamno mesto.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno sipati C vanilin šećer jer on daje divan ukus ovom džemu. To kažem iz iskustva jer sam prošle godine samo šećer stavila, ove godine sam dodala C vanilin šećer i napravila fantastičan džem.