C Slatka tradicija

Sastojci
3-4 kg očišćenih trešanja
1 kg šećera
1 kesica C limuntusa
1/2 kesice C konzervansa

Naši proizvodi
Limuntus Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Džem od trešanja

Za ljubitelje slatke zimnice malo neobičnog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Trešnje dobro oprati i očistiti od peteljki i koštica.

Od njih štapnim mikserom ili blenderom napraviti kašu.

Staviti u dublju šerpu i kuvati na umerenoj vatri uz često mešanje.

Nakon što se džem dobro ukuva, a višak tečnosti ispari, dodati mu šećer, C limuntus i malo C konzervansa i još kratko kuvati.

Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe.

Vreo džem sipati u hladne sterilisane tegle i okrenuti svaku teglu naopačke (da stoji na poklopcu).

Tako ih držati sve dok se sasvim ne ohlade (može u toku noći, a može i tokom 24 časa).

Odložiti na suvo i hladno mesto i koristiti po potrebi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata