burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija15

Džem od trešanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

3-4 kg očišćenih trešanja

1 kg šećera

1 kesica C limuntusa

1/2 kesice C konzervansa

Džem od trešanja

Koraci pripreme

Trešnje dobro oprati i očistiti od peteljki i koštica.

Od njih štapnim mikserom ili blenderom napraviti kašu.

Staviti u dublju šerpu i kuvati na umerenoj vatri uz često mešanje.

Nakon što se džem dobro ukuva, a višak tečnosti ispari, dodati mu šećer, C limuntus i malo C konzervansa i još kratko kuvati.

Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe.

Vreo džem sipati u hladne sterilisane tegle i okrenuti svaku teglu naopačke (da stoji na poklopcu).

Tako ih držati sve dok se sasvim ne ohlade (može u toku noći, a može i tokom 24 časa).

Odložiti na suvo i hladno mesto i koristiti po potrebi.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Džem od trešanja

Koraci pripreme

Trešnje dobro oprati i očistiti od peteljki i koštica.

Od njih štapnim mikserom ili blenderom napraviti kašu.

Staviti u dublju šerpu i kuvati na umerenoj vatri uz često mešanje.

Nakon što se džem dobro ukuva, a višak tečnosti ispari, dodati mu šećer, C limuntus i malo C konzervansa i još kratko kuvati.

Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe.

Vreo džem sipati u hladne sterilisane tegle i okrenuti svaku teglu naopačke (da stoji na poklopcu).

Tako ih držati sve dok se sasvim ne ohlade (može u toku noći, a može i tokom 24 časa).

Odložiti na suvo i hladno mesto i koristiti po potrebi.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept