C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg očišćenih jagoda
2 kg šećera
1 kesica C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Džem od jagoda

Jednostavan i klasičan recept za džem od jagoda.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8 teglica od 370 ml
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jagode oprati, očistiti, a krupnije iseći. Posuti sa šećerom, ostaviti dok ne puste sok.

Staviti da se kuva na jaču vatru. Mešati.

Kada postigne željenu gustinu sipati kesicu C konzervansa, kuvati još 10 minuta. Sipati topao džem u tople tegle.

Tegle prethodno oprati, osušiti i staviti u rernu na 100°C 30 minuta.

Zatvoriti celofanom i poklopcem.

Tegle umotati krpom i ostaviti polako da se hlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako zelite džem bez komadića voća, jagode možete izgnječiti.