C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg očišćenih kajsija
1 kg šećera
1 C konzervans

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Domaći pekmez od kajsija

Ukusan doma.i pekmez od kajsija.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kajsije oprati, izvaditi koštice pa ih samleti na mašini za meso.

Staviti šećer, C konzervans i sve dobro izmešati. Ostaviti da prenoći (povremeno promešati).

Sutradan kuvati. U dublju šerpu sipati i kuvati uz stalno mešanje. Kad počne da se lepi za dno onda je gotovo.

Gotov pekmez sipati u tegle, staviti u malo zagrejanu rernu da se gore uhvati kora, a zatim ih povezati i odložiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tegle umotati u ćebe i ostaviti ih da se postepeno ohlade preko noći.