Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Domaći jafa džem
Sastojci
3 kg očišćenih šljiva
oko 500 g šećera
2 srednje pomorandže
200 g crne čokolade
1 kašičica C konzervansa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač bee_in_kitchen
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 3 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Stavite šljive u dublju šerpu na šporetu i kuvajte na laganoj vatri.
Ako želite možete samleti sljive na mašini za mlevenje mesa.
A možete kuvati i polovine, svakako će se u toku kuvanja raspasti.
Kuvajte sat vremena a zatim dodajte kriške pomorandže i rendanu koru, dodajte šećer malo po malo a zatim i čokoladu i nastavite sa kuvanjem.
Mešajte da se ne zalepi. Na tacnu odvojte kašiku-dve džema, kad se ohladi probajte, ako je potrebno dodajte još šećera u šerpu.
Gotovo je kada povučete varjačom kroz džem i ostane trg. Tada sklonite sa vatre i umešajte konzervans. Mlako sipajte u čiste tegle.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs