C Slatka tradicija

Sastojci
3 kg očišćenih šljiva
oko 500 g šećera
2 srednje pomorandže
200 g crne čokolade
1 kašičica C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač bee_in_kitchen

Domaći jafa džem

Ako tražite savršeni džem, izvolite recept.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Stavite šljive u dublju šerpu na šporetu i kuvajte na laganoj vatri.

Ako želite možete samleti sljive na mašini za mlevenje mesa.

A možete kuvati i polovine, svakako će se u toku kuvanja raspasti.

Kuvajte sat vremena a zatim dodajte kriške pomorandže i rendanu koru, dodajte šećer malo po malo a zatim i čokoladu i nastavite sa kuvanjem.

Mešajte da se ne zalepi. Na tacnu odvojte kašiku-dve džema, kad se ohladi probajte, ako je potrebno dodajte još šećera u šerpu.

Gotovo je kada povučete varjačom kroz džem i ostane trg. Tada sklonite sa vatre i umešajte konzervans. Mlako sipajte u čiste tegle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata