C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg svežih zrelih jagoda
2 kg šećera
1 C konzervans
3 C limuntusa
3 C želatina

Naši proizvodi
Konzervans Limuntus Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Domaći džem od jagoda

Domaći ukusni džem od jagoda

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jagode oprati i očistiti od peteljki, iseći na komadiće i ušećeriti.

Ostaviti preko noći najbolje da jagode puste sok, kuvati na umerenoj temperaturi oko 1,5 h i dodati C konzervans, prethodno rastopljen C želatin i C limuntus.

Džem je gotov kada počne masa da se odvaja od šerpe.

Puniti u prethodno sterilisane teglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata