C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 l vode
100 ml sirćeta
6 kašika šećera
3,5 kašike soli
5 kg crvene paprike
1,5 kg očišćenog plavog patlidžana
1 l ulja
2 kašičice C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Domaći ajvar

Po receptu naših baka, provereno najbolji!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8 teglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Paprici izvadite seme, pa je isecite na manju parčad.

Patlidžan oljuštite pa i njega isecite na manju parčad.

Stavite u šerpu, sipajte vodu, sirće, šećer i so. Kuvajte dok ne omekša.

Izvadite iz tečnosti, malo je ohladite pa sameljite na mašinu za meso.

U drugu šerpu sipajte ulje da se dobro ugreje.

Kad zacvrči sipajte smesu pa kuvajte uz mešanje oko 30 minuta. Stavite konzervans.

Po ukusu stavite i malo ljute paprike.

Vruć ajvar sipajte u tegle i odmah povežite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata