C Slatka tradicija

Sastojci
25 kg paprike
5 kg plavog patlidžana
1,5 l ulja
5 kašika soli
3 kašike šećera
2 kašike esencije
1 C konzervans

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Domaći ajvar sa patlidžanom

Najukusniji domaći ajvar koji ćete u slast pojesti!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12 tegli
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Papriku ispeći, oljuštiti, ocediti i samleti. Patlidžan ispeći u rerni, oljuštiti, ocediti i samleti.

Ulje zagrejati, dodati papriku i kuvati 15 min. Dodati patlidžan pa kuvati oko 2h.

Pred kraj kuvanja dodati so, šećer, esenciju i C konzervans. Vruće sipati u tegle.

Staviti u mlaku otvorenu rernu, zatvoriti poklopcima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pri sipanju gotovog ajvara u tegle potrebno je da i tegle budu zagrejane.
Najbolje je da ajvar prenoći u rerni, a da se sutradan tegle zatvore.