C Slatka tradicija

Sastojci
3,4 kg paprike
so, beli lik, sirće i ulje po potrebi
1 C konzervans

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Cepkani ajvar

Fenomenalan ukus ajvara koji se lako priprema. I početnici mogu da ga pripreme.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
5, 6 kg paprike ispeći na šporetu, stavljati ih u kesu da se ohlade 2, 3 sata.

Kada se ohlade oljuštiti ih, ali ne u vodi. Očistiti peteljke i semenke. Ređati ih u cediljku da odkaplju. Očišćene paprike cepkati po dužini.

Zagrejati oko 200 g ulja i ubaciti paprike i pržiti, mešati uvek na jednu stranu.

Dodati glavicu iseckanog belog luka, oko 1 dl sirćeta i soli po ukusu.

Pržiti petnaestak minuta ili malo više po potrebi.

Kada povučete varjačom po sredini i ostaje trag, gotovo je.

Dodajte kesicu C konzervansa i ostavite da se ohladi.

Dobićete 3 ili 4 tegle ajvara!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najvažnije je da se paprike ne ljušte u vodi da bi bile što suvlje, jer se ajvar mnogo brzo uprži. Paprike cepkati rukom, ne koristiti nož. Cepkati na što tanje trake.