Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Cepkani ajvar
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 4 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
5, 6 kg paprike ispeći na šporetu, stavljati ih u kesu da se ohlade 2, 3 sata.
Kada se ohlade oljuštiti ih, ali ne u vodi. Očistiti peteljke i semenke. Ređati ih u cediljku da odkaplju. Očišćene paprike cepkati po dužini.
Zagrejati oko 200 g ulja i ubaciti paprike i pržiti, mešati uvek na jednu stranu.
Dodati glavicu iseckanog belog luka, oko 1 dl sirćeta i soli po ukusu.
Pržiti petnaestak minuta ili malo više po potrebi.
Kada povučete varjačom po sredini i ostaje trag, gotovo je.
Dodajte kesicu C konzervansa i ostavite da se ohladi.
Dobićete 3 ili 4 tegle ajvara!
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Najvažnije je da se paprike ne ljušte u vodi da bi bile što suvlje, jer se ajvar mnogo brzo uprži. Paprike cepkati rukom, ne koristiti nož. Cepkati na što tanje trake.